• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Opel, yeni modellerle satışlarını hızlandıracak

Opel, yeni modellerle satışlarını hızlandıracak
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yılın ikinci yarısında lansmanını yapacakları araçlarla satışlarını hızlandıracaklarını ifade etti.

Bu yılın ikinci yarısında Insignia’nın iki yeni modeli ile Crossland X ve Grandland X modellerini ilk kez Türkiye pazarına sunacak olan Opel Türkiye, yılı 50 binin üzerinde satış rakamı ile kapatmayı hedefliyor.

Yaptığı açıklamada 1990’dan bu yana Türkiye’de çok başarılı işlere imza attıklarını söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Sektörde ilk hava yastığı, ilk ABS gibi birçok ilki hayata geçirdik. Hep müşterimize en iyi otomobili, en ulaşılabilecek fiyatlara, en iyi servis ve satış sonrası hizmet anlayışıyla verdik. Hep istikrarlı bir satış çizgimiz oldu. Otomotiv pazarında yüzde 5-6 pay ile hareket ediyoruz. Binek otomobillerde ise payımız yüzde 8-10 dolayında gerçekleşiyor. Şu ara sadece binek oto sattığımız için bu rakam daha anlamlı” diye konuştu.

Eskiden çok inişli çıkışlı bir seyir izleyen Türkiye pazarının son yıllarda belli seviyeleri koruduğunu dile getiren Keklik, “Pazar 700-800 bin, son 2 yıldır da 1 milyon adet dolaylarında seyrediyor. Biz de geçen sene 54 bin otomobil satarak başarılı bir performans sergiledik. 2015’te 47 bin satış yapmıştık. Bir önceki seneye göre yüzde 15 büyüme yakaladık. Çünkü dizel otomatik otomobillerimiz geldi. Bu alanda eksikliğimiz vardı. Bu yıl da 50 bin üzeri satış hedefliyoruz. Pazar payında çok fazla oynama olmaz. Yılın ilk yarısı bizim için yavaş oldu. Çünkü yeni, heyecan yaratacak ürünlerimiz yılın ikinci yarısında gelecek” dedi.

3 lansman ile ikinci yarıda hızlı büyüme hedefi

Bu yılın ikinci yarısında önce Insignia Grand Sport ve Spors Tourer modellerinin lansmanını yapacaklarını belirten Keklik, “Bunlarla satışlarımız hızlanacak. Ardından B crossover dediğimiz kompakt sınıftaki SUV crossover otomobilimiz olan Crossland X modelimiz, yılın sonunda orta sınıfta kompakt SUV otomobilimiz Grandland X gelecek. Böylelikle 3 tane çok majör lansmanın yaratacağı ivme ile ikinci yarıda daha hızlı bir dönem geçireceğiz.

Bu 3 değişik segmentteki pazar Avrupa’da da, Türkiye’de de büyüyor. Tüketiciler crossover ya da SUV tarzı araçlara binmeyi tercih ediyorlar. Bizim orada eksiğimiz vardı, tamamlıyoruz. Bu sene itici gücümüz bu 3 model olacak. 2’sini Türkiye pazarına ilk kez sunacağız” dedi.

Bu sene yapacakları lansmanlarla Avrupa ve Türkiye’de Opel’in model yaşının 2.6’ya geleceğini söyleyen Keklik, “Bu istatistikle markalar arasında en genci konumundayız. Sektörde ortalama 4 - 5 dolayında. Opel markası ciddi bir atılım içinde. Geçen sene yeni lansmanlar yaptık, bu sene 3 ana model sunuyoruz, önümüzdeki yıl da devam edecek. Ürün atağımız sürüyor” diye konuştu.

Otomotiv pazarında yüzde 10-15 daralma var

Bu yıl Türkiye otomotiv pazarında yüzde 10-15 civarında daralma öngörüldüğünü hatırlatan Keklik, “Bu da 800 binler civarında bir pazar yapıyor. Tüketici kredileri belli çizgiye oturduğu sürece bu satış adetleri yakalanır. Son dönemde filo pazarı güçlendi. Bizim satışlarımızda filo satışları %30-35 civarında. Sektör ortalaması %45’leri buluyor. Pazarın azalmamasındaki etkenlerden biri de bu olabilir. Şirketlerin devinimi, perakendeden daha hızlı ” dedi.

Opel’in Türkiye’ye bakışı değişmez

Son dönemde Türkiye ve çevresinde yaşanan sosyal, siyasal gelişmelerin Opel’in Türkiye’ye bakışında değişiklik yapmadığını söyleyen Keklik, “Gönül ister ki bu tür olaylar hiç yaşanmasın, ülkemizin büyümesi sürsün. Bunlar bir vatandaş olarak bizleri üzüyor. Ama biz yurtdışında elimizden geldiğince bunların gerçek hayatı etkilemediğini anlatmaya çalışıyoruz. Opel, her zaman Türk pazarına, tüketicisine inancı olan bir marka. Türkiye’ye bakışı zerre kadar değişmedi ve değişmeyecektir. Bu dönemler geçici. Türkiye çok güçlü bir pazar. Pazardaki istikrarı görüyoruz” diye konuştu.

PSA işbirliği tüketici nezdinde değişiklik yaratmayacak

PSA ile Opel işbirliğinin mart ayında açıklandığını hatırlatan Keklik, “Nihai anlaşma henüz imzalanmadı. Çalışmalar sürüyor. PSA araçları da Avrupa’da çok başarılı markalar, yönetim de çok başarılı. Onların basın toplantısında söyledikleri şampiyon bir marka yaratacakları yönünde. Opel markası Opel olarak devam edecek, tüketici nezdinden hiçbir şey görülmeyecek” diye konuştu.

Opel Combo Bursa’da üretiliyor

Özellikle İzmirlilerden Opel’in Türkiye’de tekrar üretime başlaması yönünde istekler geldiğine dikkat çeken Keklik, “Türkiye büyük bir pazar, bu büyüklük devam ettiği sürece bu tür talepler gelecektir. Bir Türk vatandaşı ve Opel Türkiye genel müdürü olarak ben de burada üretim olsun isterim. Keşke her marka yapsa. Fakat bunlar çok üst düzeyde yapılacak çalışmalar. Opel, üretim dışında da Türkiye’ye katma değer sağlıyor. Fiat ile yürüttüğümüz bir proje var. Opel Combo, Bursa’da Fiat ile birlikte üretiliyor. Yıllık 15-20 bin adet üretilip tamamı Avrupa’ya ihraç ediliyor. Bir de satın alma operasyonlarımız var. Türkiye’deki yan sanayicilerden alınıp Opel’in fabrikalarına yılda 150-200 milyon euroluk ürün gönderiliyor” dedi.

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim