• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Volvo'nun gücü çeliğinden geliyor

Volvo'nun gücü çeliğinden geliyor
Kalite ve sağlamlıkla adı sık sık anılan Volvo'nun ana malzemesi İsveç çeliği uzun ömrüyle markaya güç katıyor.

Kalite ve sağlamlıkta dünya markası olan İsveç çeliği, Volvo'nun iş makinaları sektöründeki gücünün ana kaynağı. Uzun ömürlülüğü ve yakıt tasarrufu da onu liderliğe taşıyan diğer etmenler.

Bugün tüm dünyada en sağlam çelik dendiğinde ilk akla gelen lokasyon olan İsveç, sahip olduğu fosfor ve kükürt içermeyen kaliteli demir yataklarıyla oldukça ünlü. 13. yüzyıldan bu yana bir gelenek olarak devam eden çelik üretimi, detaylı kontrol aşamaları ve köklü geçmişiyle en iyi olma unvanını fazlasıyla hak ediyor. İsveç’in ev sahipliği yaptığı demir çelik fabrikalarının da "İsveç çeliği" markasının yaratılmasında başat rol oynadığını belirtmek gerek. Günümüzde en kaliteli ve en sağlam çelik türlerinden biri olarak kabul edilen bu tür, en küçük otomobilden en büyük iş makinalarına kadar birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Anavatanı İsveç olan Volvo da ürünlerinde kullandığı İsveç çeliği ile sayısız hedefi tam 12’den vurmayı başarıyor.

İşte hikayesi

Volvo İş Makinaları’nın hikayesi 1832 İsveç’in Eskilstuna şehrinde Johan Theofron Munktell ve Jean ile Carl Gerhard kardeşlerin girişimiyle başladı. Yıllar boyunca çeşitli şirket birleşmeleri ve satın almalar yoluyla büyüyen Volvo, günümüzde ise en büyük iş makinası üreticilerinden biri konumunda. 185 yıllık süreç içerisinde traktörden uçak motoruna kadar sayısız makina üretiminde görev alan sektörün öncü firmasının iş makinaları üretimi de bu sürede geniş bir yelpazeye yayıldı. Hızla çeşitlenen iş makinaları üretimi içerisinde ürünlerin tek bir ortak yanı vardı: Dayanıklılık!

İsveç çeliği kullanarak, diğer markalardan farklı bir yol izleyen ve dünyanın en sağlam ve kaliteli araçlarına imza atan Volvo'nun araçlarında sunduğu hizmetler bununla da sınırlı değil. Uzun ömürlülük, dayanıklılık, yüksek performans da onu bugün dünya devi yapan başlıca unsurlar. Özellikle Volvo iş makinaları, rakip tanımayan tüm bu özellikleriyle sektörde oyunun kurallarını değiştiriyor. Makinalar; madenler, şantiyeler, inşaatlar ya da herhangi alanlarda olursa olsun yaptıkları işin her anlamda hakkını vermeyi başarıyor. En zorlu iş alanlarında boy gösteren dev makinaları kullanan operatörler de iş makinasıyla sağladıkları mükemmel uyum neticesinde birçok görevin üstesinden kolayca geliyor. Tüm bu süreç içerisinde iş verimi ve yakıt tasarrufu da en üst kademeye ulaşıyor. Maksimum dayanıklılık ve maksimum güven sağlayan bu araçların sırrı ise kullandıkları eşsiz İsveç çeliğinde yatıyor.

Bu haber toplam 32257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim