• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Pirelli ve Infiniti, "Project Black S" için iş birliği yaptı

Pirelli ve Infiniti, "Project Black S" için iş birliği yaptı
Pirelli, Coloured Edition kapsamında sunulan P Zero lastikleri Black S ile donatacak. Formula 1'de olduğu gibi, Pirelli’nin ‘perfect fit’ (mükemmel uyum) stratejisi doğrultusunda yanaklarda renkli işaretler yer alacak.

Premium otomobil üreticisi INFINITI ve Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi Pirelli, INFINITI’nin ‘Project Black S’ projesinde işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Yeni işbirliği, Kanada Grand Prix sırasında Pirelli Motor Sporları Direktörü Paul Hembery ve INFINITI Global Motor Sporları Direktörü Tommaso Volpe tarafından duyuruldu.

Pirelli'nin katkısı, özel olarak Project Black S için geliştirilen lastiklerin tasarımını ve üretimini içeriyor. 2017 Mart ayında görücüye çıkan Project Black S ile yeni bir INFINITI performans sınıfı lastiğin potansiyeli araştırılıyor.

Bu çığır açan proje, Renault Sport Formula 1 Takımı ile yakın işbirliği içinde geliştirilen performans hibrit aktarma organlarının bir INFINITI Q60'ın performansını ve dinamiklerini nasıl önemli ölçüde ileriye taşıyabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Volpe açıklamasında “Project Black S ve Renault Sport Formula 1 Takımı ile performans hibrit teknolojisi konusunda yaptığımız ortak çalışmadan dolayı çok heyecanlıyız” dedi.

"Bir başka önemli Formula 1 oyuncusunun olması, yaratılan ilginin kanıtı olarak performansa daha fazla odaklanılmasını sağlayacak. Project Black S’in fizibilitesini araştırırken, Pirelli’nin hem motor sporları hem de otomotiv alanındaki katkıları ve bilgi birikimi çok değerli olacak. Bu projede işbirliği yaptığımız için çok mutluyuz.”

Pirelli’yi Project Black S’e çeken, gerçek bir ‘pistten yola’ teknoloji transferi projesi olmasıydı.

Hembery, "INFINITI, bu yılın başlarında Cenevre Motor Show’da görücüye çıktığından bu yana Project Black S çok ilgimizi çekti ve mutlaka parçası olmak istedik. Project Black S, DNA’mızdaki inovasyonu ve en gelişmiş teknoloji transferini mükemmel ifade ettiği için bu fırsatın elimizden kaçmasına izin vermedik. Bu projenin parçası olmaktan ve INFINITI’yi desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pirelli, motor sporları ve Formula 1 sayesinde ileri aerodinamik özelliklere sahip yüksek performanslı bir otomobil için özel lastikler geliştirmek amacıyla yeni ve zorlu bir işbirliğine giriyor. Performans ve güvenlik arasında mükemmel uzlaşıyı garanti eden Pirelli’nin ünlü spor DNA'sı bu işbirliğiyle bir kez daha öne çıkıyor.

Project Black S, INFINITI ile Renault-Nissan Alliance ortağı Renault Sport Formula 1 Takımı arasında gerçekleşen ve iki markanın ilişkisini kutlayan bir ortak girişim.
Renault Otomobil Yarışları Genel Direktörü Cyril Abiteboul, “Pirelli’nin Project Black S kapsamında olması harika bir durum” dedi.

"Bu projenin potansiyeline inanıyoruz, ayrıca şimdiye kadar INFINITI ile yaptığımız çalışmalar da gerçekten ümit vaat ediyor. En iyi ortaklarla çalışmak hayati öneme sahiptir, Pirelli de Project Black S için mükemmel bir ortak. Lastik alanındaki deneyimlerinden ve uzmanlıklarından yararlanma imkanı, bu projeyi sadece daha kapsamlı değil, daha da heyecan verici hale getirecek.”

Bu haber toplam 100393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim