• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Lansman atağındaki KIA, her segmentte yenileniyo

Lansman atağındaki KIA, her segmentte yenileniyo
Hibrit ve elektrikli araçlara odaklanan KIA, 2020 yılına kadar 18 yeni model çıkaracak, toplamda 31 lansman yapacak.

Güney Koreli otomobil üreticisi KIA, 2017'yi lansman yılı ilan etti. Bu yıl her segmentte lansman yapacak olan markada 2018'de bütün araçlar yenilenmiş olacak. KIA'nın Türkiye distribütörü Çelik Motor'un CEO'su Özgür Maraş, “2017 KIA'nın lansmanda rekor yılı oldu. 2018 itibariyle araçlarımız en fazla 2 yaşında olacak” dedi. Hibrit ve elektrikli araçlara odaklanan KIA, 2020 yılına kadar 18 yeni model çıkaracak, toplamda 31 lansman yapacak.

Anadolu Grubu iştiraklerinden Çelik Motor, otomotiv sektöründeki yatırımlarında gaza basıyor. Kiralama alanında hizmet veren Garenta ve 2. el markası İkinciyeni.com'da yeni yatırımlar gerçekleştiren Çelik Motor, hizmet tarafında da 2 yeni girişime hazırlanıyor. Yeni yatırımlar bu yıl en az 250 yeni istihdam sağlayacak. Geçtiğimiz yıl 1.8 milyar TL ciro yapan şirket, 2017'de ise yüzde 20 büyüme hedefliyor. Grubun yeni yatırımlarını ve hedeflerini anlatan Çelik Motor CEO'su Özgür Maraş, distribütörlüğünü yaptıkları KIA'da da verimli bir yıl geçirdiklerine vurgu yaptı. KIA'nın grubun cirosunda önemli bir paya sahip olduğunun altını çizen Maraş, bu yıl 19 bin 500 adetlik satış hedefleri olduğunu söyledi. Globalde 3.2 pazar payına sahip markanın Türkiye'de ise yüzde 2'lik paya sahip olduğunu belirten Maraş, 2017'nin KIA'nın lansmanda rekor yılı olduğunu belirtti. Maraş, “Picanto ve ardından Rio lansmanlarıyla yıla başlayan KIA, daha sonra Niro ile devam etti. Yaz sonunda spor modelimiz Stinger gelecek. Yine yaz sonuna doğru SUV lansmanımız olacak. Her segmentte lansman yapıyoruz. Tarihinde olmadığı kadar yeni model ve yenileme var. 2018 itibariyle bütün arabalar yenilenmiş olacak. En fazla 2 yaşında olacaklar” dedi.

Hizmet tarafında iki yeni yatırım

Çelik motorun şu sıralar en önemli gündemlerinden biri de otomotivin hizmet tarafında yapacakları iki yeni yatırım. “Tüketicinin hayatını kolaylaştıracak yeni ürünlerle geliyoruz” diyen Maraş, bu konuda henüz çok fazla ayrıntı vermek istemese de şu açıklamayı yaptı: “Otomotivin hizmet tarafında iki yeni yatırımımız olacak. Yakın zamanda bunların lansmanını yapacağız. Amacımız tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak. Bu yatırımlara iki yeni internet girişimi, iki yeni startup diyebiliriz. Biri otomobilin bakım servis alanında diğeri ise otomobilin satışına aracılık etmeyi kolaylaştıracak bir yatırım olacak.” Maraş, bu iki yeni girişim için ilk etapta 100 kişilik yeni istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

İkinciyeni.com'da şube sayısı artıyor

Çelik Motor bünyesinde 2013'ten itibaren 2.el online otomobil açık artırma platformu olarak hizmet veren İkinciyeni.com'da da yeni yatırımlar var. 2016'da 16 binin üzerinde otomobili yeni sahipleriyle buluşturan sitede, bu yıl ise 20 binin üzerinde araç satılması hedefleniyor. İkinciyeni.com'un Çelik Motor için raytingi yüksek bir iş olduğunu vurgulayan Özgür Maraş, kurumsal müşterilerin payının hızla artığını söyledi. Geçtiğimiz haftalarda yaptıkları yatırımla yeni internet sayfasını hizmete aldıklarını açıklayan Maraş, “Çok daha kullanıcı dostu daha kolay kullanılan, filtreleme imkanları yüksek, rahatlıkla arabaları seçebilecekleri, aynı anda birden fazla ihaleyi takip edebilecekleri yeni bir altyapıyı devreye aldık. Mobil kısmını da devreye soktuk” dedi. Şube ağlarının hızla arttığına dikkat çeken Maraş, İstanbul, Ankara ve İzmir’de şube açmıştık. İstanbul'da iki yeni lokasyoda daha yatırım yaptık. Ayrıca Bursa ve Gaziantep'te de şube açacağız. Geçen yıl yüzde 25 büyüdük bu yıl hedef yüzde 40” dedi.

SAATLİK KİRALAMA DA YAPACAK

Garenta'da da işler iyi gidiyor. GarentaDAY ile kısa dönem, GarentaPRO ile uzun dönem araç kiralama ihtiyaçlarına cevap veren şirket, şimdi ise saatlik işine girmeye hazırlanıyor. Özgür Maraş, “Saatlik kiralamada fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda yatırım yapacağız” dedi. Şirket, geçen yıl GarentaPRO yüzde 14, GarentaDAY ile yüzde 13.6 büyüme sağladı. 2017'de GarentaPRO‘nun yüzde 7, GarentaDAY’in ise yüzde 10 büyümesi hedefleniyor. Türkiye genelinde 18 farklı noktada araç kiralama hizmeti veren şirket, şube sayısını artıracak, özellikle şehir şubelerine ağırlık verecek. Şubelerde Ankara'da olduğu gibi YHT garları da yatırım lokasyonları arasında. Bu yıl 35 bin araç kiralanması hedefleniyor.

Kaynak: Aysel YÜCEL / DÜNYA

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim