• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Renault-Nissan'dan Çin'de 'elektrikli araç' atağı

Renault-Nissan'dan Çin'de 'elektrikli araç' atağı
Nissan Motor ve Renault elektrik araç sayısını hızla artırmayı hedefleyen Çin'de elektrikli araç geliştirmek ve üretmek için Dongfeng Motor Group ile ortak şirket kuracak.

Çin'in satılan araçların belirli oranlarda elektrikli olmasını zorunlu hale getirmesinden sonra otomotiv firmaları harekete geçti. Ford Motor Co, esla, Alman Daimler ve ABD'li General Motor'dan sonra Renault-Nissan Grubu, ülkede elektrikli araç geliştirmek ve üretmek için Dongfeng Motor Group ile ortak şirket kuracağını duyurdu.

Renault ve Nissan tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada şirketin adının eGT New Energy Automotive Co olacağı, Renault ile Nissan'ın yüzde 25'er, Dongfeng'in ise yüzde 50 pay sahibi olacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre eGT Renault-Nissan'ın crossover SUV platformunu kullanan kompakt sınıftan biraz daha küçük boyutta yeni bir elektrikli araç üretecek. Çin, araç satışları içinde elektrikli olanların payını hızla artırmayı hedefleyen politikalarıyla şu ana kadar elektrikli araç üretimine direnen küresel otomotiv üreticileri için kuralların değiştiğini gösteriyor.

Dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin, satılan araçların belirli oranlarda elektrikli olmasını zorunlu hale getirdi. Buna göre 2018 başlarında her üreticinin satışlarının en az yüzde 8'i pille çalışan elektrikli veya benzin ve elektrikli motorlu araçlardan oluşmak zorunda. Bu oran 2019'da yüzde 10, 2020 yılında yüzde 12'ye, 2025'te ise yüzde 20'ye yükselecek.

4 firma daha çalışma yürütüyor

ABD'li otomobil üreticisi Ford Motor Co, bu ay içinde Çinli üretici Anhui Zotye Automobile Co ile ortak şirket kurmak için çalışmalara başladığını açıkladı. ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Alman Daimler ve ABD'li General Motor Çin'de üretim için çalışma yürüttüklerini daha önce açıklamıştı.

Bu haber toplam 3737 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim