• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Anadolu Isuzu elektrikli otobüs geliştiriyor

Anadolu Isuzu elektrikli otobüs geliştiriyor
Anadolu Isuzu, 24 metre uzunluğunda ve 300 yolcu taşıma kapasiteli elektrikli toplu taşıma aracı geliştirmek üzere çalışmalara başladı.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, 24 metre uzunluğunda, çift körüklü ve 300 yolcu taşıma kapasitesine sahip elektrikli toplu taşıma aracı geliştirmeye başladıklarını söyledi.

Bu uzunlukta bir elektrikli aracın henüz bulunmadığını vurgulayan Arıkan, "Araçlarımız şarj edilebilen akülerle yüzde 100 elektrikli olarak hizmet verecek. Üst taraftaki solar paneller de güneş enerjisiyle aracın klima ve elektrik akımına ihtiyaç duyan donanımlarına güç üretecek." dedi.

Aracın menzilinin şehrin yol ve hava şartlarına göre değişkenlik gösterebileceğini aktaran Arıkan, "Sıcak bir şehirde ekstra klima kullanımı olabilir veya bol yokuşlu bir güzergahta elektrik tüketimi daha fazla olacaktır. Bu nedenle akü takviyesi gibi olanaklar da bulunacak. Elektrikli araçlar gece şarj edilirken, gündüz gerekli kapasiteyi karşılayabilecek durumda olacak." diye konuştu.

Aracın 'akıllı' özelliklerine de değinen Arıkan, şunları kaydetti:

"Durağa gelecek otobüsün ne kadar dolu olduğu ya da hangi kapısında yoğunluk bulunduğu gibi bilgiler önceden öğrenilebilecek. Aynı zamanda bir turist bu aracın içindeyken uygulamayla çevredeki tarihi yerler hakkında bilgi edinebilecek."

"Birçok belediye ile irtibat halindeyiz"

Söz konusu projenin Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde yüzde 100 Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından henüz geliştirme aşamasında olduğunu anlatan Arıkan, "Kesin sipariş almamakla birlikte birçok belediye ile irtibat halindeyiz ve inanıyoruz ki yakın dönemde üretimine başlamak için gerekli alt yapıyı oluşturacağız." yorumunu yaptı.

Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu fabrikasında hali hazırda Citiport isminde bir otobüs ürettiklerini belirterek, elektrikli akıllı toplu taşıma aracının üretime girmesinin ise kesin siparişlerle gerçekleşebileceğini söyledi.

Arıkan, sıfır emisyonlu bir araç olacağı için üretime başladıktan sonra bunun mutlaka yurt dışındaki satışlarını da güçlendireceğine işaret etti.

Bu haber toplam 3489 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim