• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Goodyear’dan filolar için akıllı lastikler

Goodyear’dan filolar için akıllı lastikler
Günümüzde akıllı lastikler, araç filoları ile entegre bir şekilde çalışarak veri tabanlı çözümlerin üretimine katkı sağlıyor. Böylece ortak mobilite modellerinin oluşturulması için veri toplama ve analiz faaliyetlerine odaklanılıyor.

Goodyear sadece elektrikli Tesla araçlarda kullanılan ve kablosuz sensörler aracılığıyla lastik yönetiminin geliştirilmesini ve büyüyen filonun hizmet süresinin maksimum seviyeye çıkarılmasını sağlayan mobilite servisi Tesloop sistemi için yeni lastikler geliştirdi.

Goodyear Teknoloji Sorumlusu Chris Helsel; “Geleceği izlemek veya takip etmek değil, şekillendirmek istiyoruz. Yeni mobilite ekosistemi şekillenmeye devam ettikçe biz de taşımacılık endüstrisindeki teknik gelişmelere ayak uydurmak ve akıllı araçlara uygun lastikleri üretmek için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Goodyear filo yönetimi tecrübesi, akıllı ürünler ve geleceğin mobilitesi için geliştirilen çözümlerin bir araya gelmesiyle endüstride çığır açıyor” dedi.

Kablosuz sensörler aralıksız olarak lastik sıcaklığını ve basıncını ölçüp kaydediyor. Bu bilgiler diğer araç bilgileriyle birlikte Goodyear'ın bulut tabanlı algoritmalarına gönderilerek tüm filo operasyonlarının geliştirilmesini ve lastiğin servis ve değişim koşullarının takip edilmesini sağlıyor.

Tesloop ile ortak yürütülen programın bir parçası olarak Goodyear mobil filo çözümlerinin Tesloop binek araçlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesini ve araçlar şarj istasyonlarındayken lastiğin bakım ve onarım durumlarının takip edilebilmesini sağlayan bir sistem kurulması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Tesloop CEO'su Rahul Sonnad: “Yılın 365 günü 7/24 kullanılan araçlarda müşteri deneyimleri ve iş modelleri için kritik öneme sahip arızaların en aza indirilmesi büyük önem taşıyor. Veri tabanlı lastik sistemi kontrollerinin varlığı, Tesloop gibi projelerin verimliliği ve araçların yol güvenliği açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

Tesloop araç başına ayda ortalama 17.000 mil mesafe kat eden Tesla filosunu yönetiyor. Filonun en yüksek kilometre performansına sahip 2015 model aracı Tesla Model S 300,000 mil sınırını aşmış durumda. Goodyear otonom teknolojilerin lastikler üzerindeki etkisi hakkında çalışmalar yapmak amacıyla Ocak 2017'den bu yana Tesloop ile birlikte çalışıyor.

Goodyear’ın Tesloop ile birlikte yürüttüğü çalışmalar şirketin kamyon filoları için geliştirdiği ve gelişmiş telematik ve öngörülebilir analitik teknolojisi kullanılarak kamyon filolarının yakıt verimliliğini optimize eden ve lastikle ilgili sorunları meydana gelmeden önceden tespit ederek çözümler sunan Goodyear proaktif çözümler projesindeki başarılarına dayanıyor.

Filo yönetimi çözümlerinin yanı sıra Goodyear araçların güvenliğinin ve performansının artırılması için araç kontrol sistemlerine lastik bilgilerini ileten teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla araç üreticileriyle birlikte çalışıyor.

Bu haber toplam 44997 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim