• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye'nin ilk turkuaz taksisi müşteriyle buluşuyor

Türkiye'nin ilk turkuaz taksisi müşteriyle buluşuyor
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) İBB ile birlikte yürüttüğü, şehrin vizyonunu değiştirecek ‘Turkuaz Taksi’ projesi hayata geçti. İstanbul’un ilk turkuaz taksisi İstanbul trafiğinde çalışmaya başladı.

​ İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) İBB ile birlikte yürüttüğü, şehrin vizyonunu değiştirecek ‘Turkuaz Taksi’ projesi hayata geçti.  İstanbul’un ilk turkuaz taksisi İstanbul trafiğinde çalışmaya başladı.

İTEO’nun farklı segmentlerde taksilerle İstanbullu’ya hizmet etme projesi turkuaz renkli Tesla marka otomobille başladı. İki gündür İstanbul’da tast sürüşleri yapılan turkuaz taksi şaşkın bakışlara sebep oluyor.

Yüzde yüz elektrikli olan otomobil çevre dostu. Üst segment otomobil tutkunlarının hayran oldukları Tesla, İstanbul trafiğinde şaşırtıcı derecede ilgiye sebep oluyor.

İTEO Başkanı Yahya Uğur konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Biz Cumhurbaşkanımızla taksicileri buluşturan toplantılarımızda kendilerine ÖTV oranının yüksekliğinden dolayı otomobil kalitemizi yükseltemediğimizi arz etmiştik. Hükümetimiz bu talebimize duyarsız kalmadı ve taksilerde bir kereye mahsus ÖTV muafiyeti sağlandı. Bizler de taksiciye sağlanan bu desteğe duyarsız kalmayıp otomobil segmentlerimizi yükseltme çalışmalarımızı hızlandırdık.”

Yüzde 15 farklı tarife

Sarı taksilere göre yüzde 15 farklı tarife ile çalışan turkuaz takside indi-bindi ücreti 11,50 TL. Şimdilik bir adet olan turkuaz taksinin sayısının yakında iki yüz olması planlanıyor. Turkuaz takside iTaksi, navigasyon ve kamera sistemi de mevcut.

‘Uber’i bağırarak değil, kalitemizi yükselterek bitireceğiz!’

Yahya Uğur taksicilerin şu andaki en büyük rakibi olan teknolojik korsan Uber’i yüksek segmentli taksilerle bitireceklerini söyledi. Uğur: “Uber sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızı fazla gündeme getirmemek kaydı ile zaten dört senedir sürdürüyoruz. Konu mahkemede, bu sebeple daha fazla konuşarak reklamdan beslenen bu korsan oluşumu desteklememek gerekir. Bizler İstanbul taksicileri olarak Uber’i bağırarak değil, otomobil ve şoför kalitemizi yükselterek bitireceğiz. Bugün son model, dünyada dahi henüz yaygın olarak bulunmayan Tesla ile müşterilerimize hizmet verebiliyorsak bu durum taksiciliğin değişen vizyonu için çok önemli bir göstergedir. Bu taksilerimizin şoförleri özel seçileceğinden müşterilerimizin keyifli ve konforlu yolculuklar yapacağını düşünüyoruz.” dedi.

Turkuaz taksi bugün saat 11:00’de Zorlu Center önünde hem müşterilerle hem de medya mensuplarıyla tanıştırılacak. 

Bu haber toplam 3693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim