• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Otokar BIDEC 2017’ye ARMA 6x6, Ural ve Cobra ile katılacak

Otokar BIDEC 2017’ye ARMA 6x6, Ural ve  Cobra ile katılacak
5 kıtada, 30'u aşkın ülkede 30 binden fazla askeri aracı ile hizmet veren Otokar, 16-18 Ekim tarihleri arasında Bahreyn'de gerçekleştirilecek Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı (BIDEC) 2017'ye 3 aracı ile katılacak.

Mühendislik gücü, üstün tasarım ve test kabiliyeti, üretim deneyimi ile dünya savunma sanayiindeki konumunu her geçen gün güçlendiren Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk savunma sanayisini yurtdışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanında düzenlenen organizasyonlarda kendi tasarımı olan askeri araçların yanı sıra kullanıcı odaklı hizmet ve yaklaşımlarıyla da büyük beğeni toplayan Otokar, 16-18 Ekim tarihleri arasında Bahreyn’de gerçekleştirilecek Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı (BIDEC) 2017'ye katılacak.

Kara, deniz ve hava kuvvetlerine yönelik araç, ekipman, teknoloji ve yeni sistemlerin 3 gün boyunca 120 üretici tarafından tanıtılacağı BIDEC 2017'ye Otokar 3 aracı ile katılacak. Savunma sanayiindeki konumunu teknoloji ihracatı ile bu yıl farklı bir noktaya taşıyan Otokar, 3 binin üzerinde katılımcının beklendiği BIDEC 2017’de D2 no’lu standında üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğine sahip zırhlı muharebe aracı ARMA 6x6, yüksek hareket ve beka kabiliyetiyle öne çıkan COBRA ve çok yönlü modüler platformunun yanı sıra yenilikçi özellikleriyle en zorlayıcı görevlerde de tercih edilen zırhlı personel taşıyıcısı URAL'ı sergileyecek.

Otokar'ın Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika'ya kadar dünyanın farklı noktalarında 30 binden fazla askeri aracının Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere birçok farklı görevde kullanıldığının altını çizen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar mühendislerince tasarlanan ürünlerinin ve kabiliyetlerinin uluslararası arenada ilgi ile karşılandığını belirtti. Savunma sanayii alanında Türkiye'nin gücünü BIDEC gibi uluslararası platformlarda tanıtmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirten Görgüç şunları söyledi; “Dünyanın 5 kıtasında 30’u aşkın ülkede tamamı Türk mühendislerce geliştirilen Otokar araçları kullanılıyor. Bu yılın başında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşen 8x8 zırhlı araç anlaşması ile global ölçekteki bilgi birikimimizi, mühendisliğimiz, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle yeni bir kulvara taşıdık. Bu fuarla, bölgede var olan etkinliğimizi daha da artırmak ve yeni ihracat fırsatları yakalamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, bölgede daha etkin olmak hedefiyle 2016 yılında kurduğumuz Otokar Land Systems şirketimizin önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz."

ARMA 6x6 ZIRHLI MUHAREBE ARACI

Otokar'ın BIDEC 2017'de tanıtacağı ARMA 6x6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyonuna sahip. Gerçek savaş alanında, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında modern ordulara hizmet verebilmek için geliştirilen ARMA 6x6 zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif, yaralı tahliye, sürücü eğitim, ileri gözetleyici ve keşif aracı gibi farklı görevler için kullanılabiliyor. Modüler zırhlı muharebe aracı ARMA 6x6'nın amfibik opisyonu da bulunuyor.

ÇOK YÖNLÜ MODÜLER ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI: URAL

Emniyet ile iç güvenlik güçlerinin ihtiyaç ve gelecek beklentilerine göre tasarlanan, Türkiye envanterinde de başarıyla aktif olarak görev alan zırhlı personel taşıyıcı URAL, çok yönlü modüler platformu yanı sıra yenilikçi özellikleriyle de en zorlayıcı görevlerde dahi üstün performans sergiliyor. URAL, tamamı zırh sacından üretilen personel kabini ile farklı tehditlere karşı sağladığı üst seviye personel korumasına ilave olarak; geniş iç hacmi ve koltuk ara mesafeleri, ergonomik tam boy koltukları, süspansiyonu ve sınıfındaki en büyük lastik ebadı sayesinde personel konforunu da en üst seviyede tutuyor. Aracın yüksek mukavemetli çelik şasisi üzerindeki üstün nitelikli yürür aksamı maksimum arazi performansı sağlarken, kauçuk bağlantı elemanları üzerindeki zırhlı gövdesi de çeşitli yol şartlarındaki titreşimin en aza indirilmesine yardımcı oluyor.

15 ÜLKE ORDUSUNUN TERCİHİ: COBRA

Hareket, amfibi kabiliyeti, koruma ve modülerlik bakımından sınıfının dünyadaki tek örneği olan COBRA, yüksek hareket ve beka kabiliyeti ile öne çıkıyor. Dünyada 15 ülkede aktif olarak kullanılan, modüler yapısı sayesinde ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabilen COBRA, üstün özellikleri ile Birleşmiş Milletler güçlerince en çok tercih edilen araçlardan biri olarak hizmet veriyor. Monokok gövdesi ve optimize edilmiş gövde açıları personel ve tüm kritik mekanik aksam için daha üstün mayın ve balistik korumanın yanında sınıfındaki en geniş iç mekanını sağlayan COBRA, personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, ileri gözetleyici, ambulans ve komuta yeri araç konfigürasyonları için uyarlanabiliyor. COBRA'nın amfibik opsiyonu da bulunuyor.

Bu haber toplam 4434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim