• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Ferrari özel serisi FXX-K Evo'yu tanıttı

Ferrari özel serisi FXX-K Evo'yu tanıttı
Ferrari, sınırlı sayıda üretilecek ve özel seri olarak satışa sunulacak FXX-K Evo’nun örtüsünü İtalya'daki Mugello pistinde düzenlediği Dünya Finali etkinliğinde kaldırdı.

Ferrari sınırlı sayıda üretilecek ve özel seri olarak satışa sunulacak FXX-K Evo’nun örtüsünü, İtalya'daki Mugello pistinde düzenlediği Dünya Finali etkinliğinde kaldırdı.

Ferrari açıklamasına göre, Ferrari pistlere özel F1 tipi çift kavramalı, 7 ileri otomatik şanzımanlı yeni modeli FXX-K Evo’yu tanıttı. Marka sınırlı sayıda üretilecek ve özel seri olarak satışa sunulacak FXX-K Evo’nun örtüsünü, İtalya'daki Mugello pistinde düzenlediği Dünya Finali etkinliğinde kaldırdı.

FXX ve 599 XX'nin Evo sürümlerinde olduğu gibi, Ferrari FXX-K Evo da Ferrari'nin mücadele ettiği Formula 1, GT3, GTE ve kendi adını taşıyan tek marka şampiyonası olan Challenge gibi yarış kategorilerinden elde ettiği bilgi birikimiyle geliştirdiği kapsamlı bir paketle donatılıyor.

Yarış dünyasından türetilen ve tamamen pist odaklı bir teknik mimariye sahip olan FXX-K Evo önceki XX otomobilleri gibi yol kullanımına uygun olmayıp, kendi özel yarış programı kapsamında kullanılıyor. Öncüsünün başarılarını devam ettirecek olan FXX-K Evo son derece seçkin ve küçük bir Ferrari müşterisi kitlesini hedefliyor.

FXX-K Evo, Ferrari mühendislerinin Ferrari Style Centre tasarımcıları iş birliği ile günümüz teknolojisinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil eden Ferrari’nin pist otomobillerinin performansını daha da ileriye taşımak için geliştirdiği son derece gelişmiş bir aerodinami paketine sahip. Tasarımcılar, otomobilin geliştirme aşamasında FXX-K Evo’nun genel ağırlığını düşürmek üzere geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiler. Ferrari'nin Formula 1 deneyimlerinden yararlanan tasarımcılar yenilikçi karbon fiber komponentler geliştirerek sabit arka kanat gibi yenilikçi çözümlerle önceki FXX-K modeline kıyasla daha hafif bir otomobil geliştirmeyi başardılar. 

FXX-K Evo’nun yere basma kuvveti arka kısımdaki çift profilli sabit bir kanat tarafından destekleniyor

FXX-K Evo’nun yere basma kuvveti önceki versiyon ile karşılaştırıldığında yüzde 23 oranında geliştirilirken, bu türetildiği yol versiyonu ile kıyaslandığında yüzde 75'lik bir artış anlamına geliyor. 200 km/s hızda 640 kg’lık yere basma kuvveti oluşurken maximum hızda bu kuvvet 830 kg’ın üzerine çıkıyor. 

FXX-K Evo’nun yere basma kuvveti arka kısımdaki çift profilli sabit bir kanat tarafından destekleniyor. Bu yeni eklenti, aktif arka spoyler ile uyum içerisinde çalışmak üzere geliştirildi. Basınç alanları birbirlerini destekleyen ve güçlendiren iki yere basma kuvveti sistemi tarafından yaratılıyor. Mükemmel bir yere basma kuvveti ve düşük rüzgar direnci temin etmek üzere hareketli spoylerin kontrol mantığı ve hareket aralığı titizlikle gözden geçirilirken yeniden programlanmasıyla dikkati çekiyor. 

Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim