• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Anadolu Motor ve Argo Tractors yerli traktör üretecek

Anadolu Motor ve Argo Tractors yerli traktör üretecek
Anadolu Motor ve Argo Tractors arasında Türkiye’de traktör üretimi için Eylül 2017 tarihinde yapılan anlaşma kapsamında kurulan Anadolu Landini, 2018 yılında 2 bin adet traktör üretmeyi planlıyor.

Anadolu Motor ile 133 yıllık traktör üreticisi İtalyan Argo Tractors yerli traktör üretimi için ortaklık anlaşması imzaladı.

İtalyan Landini traktörlerinin Türkiye’deki distribütörü olan Anadolu Motor ve Argo Tractors’ün eşit ortaklığı ile kurulan Anadolu Landini, Globe markasıyla Türkiye pazarının ihtiyacı olarak tespit ettikleri 50 -75 beygir arası traktörlerin üretimini gerçekleştirecek. Anadolu Landini'nin 2018 yılı için üretim hedefi ise 2 bin adet traktör.  

Anadolu Motor Genel Müdürü Serkan Eriş, Anadolu Landini ile Türkiye’nin toprak şartlarına uygun 5 modelden oluşan Landini Globe traktörlerinin dünyada sadece Anadolu Motor’un Şekerpınar’daki tesislerinde üretileceğini söyledi. Üretime 2018 yılı ilk çeyreğinde başlanacağını belirten Eriş, “Landini Globe serisini sadece Türkiye’ye değil dış pazarlara da sunarak ihracat gücümüzü artıracağız. Dolayısıyla bu yatırımın sadece Anadolu Motor için değil, ülke için de önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu işbirliği ile ülkemize yatırım getirmekten, ekonomimize ve çiftçimize katkı sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

"Diğer modellerin lansmanı mart ayında"

Anadolu Motor olarak bundan sonra traktörle ilgili tüm faaliyetlerini Anadolu Landini çatısı altında sürdüreceklerini belirten Eriş, “Portföyümüzde bulunan bazı modellerin; Powerfarm, 5H, Rex serilerimizin de 2018 yılının ikinci yarısından itibaren yerlileştirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca diğer Landini modellerimizin de ithalatına devam edeceğiz. Türkiye’de üreteceğimiz Landini Globe serisinin 75 hp gücündeki modeline ait prototipini, ekim ayında gerçekleşen Bursa Tarım Fuarı’nda lansmanını yapmıştık. Bununla birlikte mart ayında yapılacak Konya Tarım Fuarı’nda Landini Globe serisinin diğer modellerinin lansmanını da yapacağız ” diye konuştu.

Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim