• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Otokar, Expodefensa 2017'ye katıldı

Otokar, Expodefensa 2017'ye katıldı
Otokar, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Expodefensa 2017'ye katılarak ulaştığı gücü ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Otokar, Kolombiya'da düzenlenen ve bölgenin en büyük savunma ve güvenlik fuarı olan Expodefensa 2017'ye katıldı.

Şirket açıklamasına göre, Otokar, bugün başlayan fuarda Türkiye'nin kara sistemlerinde ulaştığı gücünü ve kabiliyetlerini anlatacak.

Halihazırda ürünleri Latin Amerika bölgesi dahil 30'dan fazla ülkede kullanılan Otokar, bölgenin en büyük savunma ve güvenlik fuarında kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araçlar ve kule sistemlerini fuar ziyaretçilerine tanıtacak.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Cofferias Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 6 Aralık'a kadar sürecek olan fuara 250'den fazla firma katılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokarın tasarımı ve üretimi askeri araçların 5 kıtada aktif görev yaptığını belirtti.

Savunma sanayisi alanında Latin Amerika bölgesinin ihracat pazarları arasında yer aldığını belirten Görgüç, şunları kaydetti: "Expodefensa fuarı ile hedefimiz, mevcut kullanıcılarımızla bir araya gelmek ve potansiyel kullanıcılar ile iş birlikleri geliştirerek Kolombiya başta olmak üzere Latin Amerika pazarında varlığımızı artırmak. Bölgede halihazırda başarıyla hizmet veren askeri araçlarımız, bize bölgenin ihtiyaçlarına cevap verme anlamında benzersiz bir deneyim kazandırdı. Bu pazardaki kullanıcıların beklentilerini karşılama konusundaki en büyük referansımız, bu bilgi birikimimiz olacaktır."

Dünya çapında toplam 30 binden fazla Otokar askeri aracının 50'den fazla kullanıcının envanterinde yer aldığını belirten Görgüç, "Savunma sanayinde kara sistemleri alanında Türkiye'nin global markası olduk. Ülkemizin savunma sanayindeki başarısına katkı sağlamaktan, milli sanayinin gelişiminin bir parçası olmaktan savunma sanayinde ürünlerimizin yanı sıra; global ölçekteki bilgi birikimimiz, mühendisliğimiz, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ön plana çıkmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim