• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Renault 2018'de yarışacağı F1 aracı R.S.18'i tanıttı

Renault 2018'de yarışacağı F1 aracı R.S.18'i tanıttı
Renault Sport Formula 1 Takımı, yeni sezonda yarışacağı Renault R.S.18 aracı görücüye çıktı.

Renault Sport Formula 1 Takımı, yeni sezonda yarışacağı Renault R.S.18 aracını tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Renault fanları, takımın 2018 sezonunda yarışacağı Renault R.S.18'i lansmanda yakından görme fırsatı buldu. Aracın yeni siyah-sarı tasarımı 360 derece görüntü ile gün yüzüne çıkarıldı.

Renault R.S.18, Renault Sport Formula 1 Takımı'nın 2016'da Formula 1'e dönüşünden bu yana kullandığı 3. araç oldu.

R.S.18, 2017 sezonu sırasında geliştirilen konsept ve geliştirmeler sonucu ortaya çıktı. İyileştirilmiş bir süspansiyon konsepti ile sunulan Renault'un yeni F1 aracı, daha yüksek aerodinamik kuvvetine sahip.

2018 yılındaki teknik regülasyonlara uyum sağlaması için zorunlu olarak eklenen halo olarak bilinen kokpit korumasının yanı sıra yeniden tasarlanan motor kapağı R.S.18'de dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor.

1.6l turbo şarjlı V6 Renault R.E.18 motoru R.S.18'e hayat veriyor. Motorun performansı, Viry-Chatillon'da hayata geçirilen güçlü dyno test programı ile maksimuma çıkarıldı ve dayanıklılık artırıldı.

R.S.18, İngiltere'deki Enstone ve Fransa'daki Viry ekiplerinin ortak çalışması ile geliştirildi. Geçen yıl Enston tesislerinde, CFD süper bilgisayarındaki iyileştirmeler, rüzgar tüneli, yarış ekibi operasyon odası, şanzıman dyno, makine atölyesi ve genişletilmiş tasarım ofisi gibi önemli iyileştirmeler gerçekleştirildi.

Renault Sport Forumla 1 Takımı, Takımlar Sıralaması'nda 2016'da 9. sıradayken, 2017 sezonunu 6. sırada bitirdi.

"2017 yılında doğru yolda olduğumuzu gördük"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Sport Racing Başkanı Jerome Stoll, Renault Sport Formula 1 Takımı'nın tutkusu sayesinde geçmişteki performanslarını daha da ileri noktaya taşıyacaklarını belirtti.

Stoll, "2017 yılında doğru yolda olduğumuzu gördük. Ekibimiz her geçen gün iyiye gidiyor. Başarıya aç, çok yetenekli iki pilotumuz var. Enstone yeniden düzenlendi ve iş gücü şimdiden yüzde 35'ten fazla artırıldı. Yatırımlarımızın da şimdiden performansımıza yansıdığını görüyoruz. 2017 yılında Takımlar Şampiyonası'nda dokuzunculuktan altıncılığa yükselirken, seneyi dördüncü en hızlı araç olarak tamamladık. Sadece 2 yılda elde ettiğimiz bu başarı, ekip oluşturulurken yapılan planın esnekliğinin ve Cyril ile birlikte tüm Renault Sport Racing ekiplerinin çıkardığı harika işin göstergesidir. Üçüncü yılımızın uzun vadeli hedeflerimiz olan zafer ve şampiyonluk mücadelesi vermeye bizi daha da yaklaştıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Renault Sport Racing Genel Müdürü Cyril Abiteboul ise geçen sene birçok açıdan başarılı bir yıl olduğunu, yeniden yapılanmalarının ikinci yılının ise kendileri için uzun vadeli plan ve hedeflerine attıkları yeni bir adım anlamına geldiğini kaydetti.

Abiteboul, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2016'da yeni işe alımlara, yatırımlara, yeni sponsorlar ve yeni yetenekler kazanmaya ve markamızı güçlendirmeye yoğunlaştık. Geçtiğimiz yılda birçok alanda gelişim gözlemledim. Dokuzuncu sıradan altıncı sıraya yükseldik. Birçok yarışta, en hızlı dördüncü ekiptik. Bütün bunlar yaptığımız plana olan inancımızı ve bağlılığımızın yanı sıra hedefimize ulaşma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Kaydettiğimiz gelişim, sayısal anlamda da en üstteki takımları zorlama hedefimize bizi daha da yaklaştırmış oldu. Bu yıl pozitif olmak için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Çok yetenekli ve hırslı iki pilotumuz var. Geçtiğimiz yıl Nico gerek pist içinde gerekse pist dışında deneyimi, bilgisi ve becerisiyle ihtiyacımız olan mücadeleyi verdi. Carlos ise bize sezon sonunda katılarak taze kan getirdi ve kazandırdığı puanlar ile mücadelede bize güç kattı. Bütün bunlar olmadan sezon sonunda bulunduğumuz yerde olamazdık.

Ana hedefimiz, giderek daha iyi sonuçlar elde etmek. Her açıdan ilerleme kaydetmek istiyoruz, Motor grubu, şasi, operasyonlar, sürücüler. Her şey giderek iyiye gitmeli ve büyümeye devam etmeliyiz. Bunu doğrudan yarışacağımız takımlardan liderlerle olan farka kadar birçok farklı alanda göstermek istiyoruz. Buna taraftar potansiyelimiz ile pist içinde ve dışında takımımızın saygın duruşu da dahil."

Bu haber toplam 14644 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim