• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Citroen, Cenevre Otomobil Fuarı'nda iki yeni modelini tanıttı

Citroen, Cenevre Otomobil Fuarı'nda iki yeni modelini tanıttı
İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda Citroën, Yeni Berlingo’nun dünya prömiyerini ve kompakt hatchback bir otomobil olarak lanse edilen Yeni C4 Cactus’ün global tanıtımını gerçekleştirdi.
Cenevre Otomobil Fuarı'nda Citroën basın toplantısında konuşan markanın CEO'su Linda Jackson, "2017 yılında dünya satışlarımızda Çin pazarı hariç yüzde 7.5 artış sağladık. Üçüncü nesil C3 piyasaya sunulduğundan bu yana 300 bin adet, C3 Aircross ise 50 bin adet satışa ulaştı. Bu çarpıcı performans, Citroën yeni ürün atağının başarısını ortaya koyuyor. Kendi segmentinin kurucusu olan ve bugüne kadar 3.3 milyon adet satılan Berlingo modelimizin üçüncü neslini Cenevre'de ilk kez sizlere tanıtmaktan çok mutluyuz" dedi.
 
CITROËN C4 CACTUS’TE İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR
 
Citroën C4 Cactus, yenilenen tasarımı ve konfor anlamında çığır açacak Yeni Progressive Hydraulic Cushions™ süspansiyon sistemiyle 2018’in ikinci çeyreğinden itibaren yollara çıkıyor. 
 
Citroën’in yeni kompakt hatchback otomobili C4 Cactus, 31 farklı gövde kombinasyonu, 5 farklı iç mekân teması, yeni multimedya özellikleri, geliştirilmiş güvenlik donanımları ile birlikte, benzinli ve dizel motorlarında yer alan EAT6 tam otomatik şanzıman opsiyonuyla öne çıkıyor.
 
“Uçan halı” etkisi
 
Citroën, marka DNA’sında yer alan “otomobil konforunu geliştirme felsefesi” doğrultusuda yenilik arayışlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda geliştirilen Yeni Progressive Hydraulic Cushions™ süspansiyon sistemi olağanüstü bir konfor sağlıyor. 
 
Citroën’in çığır açan ekstra darbe sönümleme özelliğine sahip Yeni Progressive Hydraulic Cushions™ süspansiyon sistemi klasik süspansiyon sistemlerinden, iki yönden (birisi geri tepme diğeri de sıkıştırma için) destek sağlayan iki hidrolik baskı yatağı ilave edilmesiyle farklılaşıyor.
 
Progressive Hydraulic Cushions™ süspansiyon sisteminin yanı sıra kullanılan Advanced Comfort® Koltukları sayesinde C4 Cactus, markanın ruhunu birebir yansıtan, eşsiz bir sürüş konforu sağlıyor.
 
SINIFININ YARATICISI BERLINGO YENİLENDİ
 
1996 yılında "Leisure Activity Vehicle" (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden Citroën, bu segmentin güçlü oyuncusu, 1.7 milyonun üzerinde satış rakamına sahip Berlingo'yu yeniledi. 
 
Yeni Berlingo tarihinde ilk kez iki gövde boyutuna sahip oluyor. Standart M versiyonunun dışında 35 cm uzatılmış XL versiyona da sahip olan Yeni Berlingo'nun beş ve yedi yolcu taşıma kapasitesine sahip iki versiyonu bulunuyor. Yeni Citroën Berlingo, 19 adet sürüş destek sistemi ve manevra yardımı özelliğine sahip. Araç, sürücünün dikkatinin dağıldığı durumlarda müdahale ediyor ve kaza risklerinin önüne geçerek ileri seviyede güvenlik sağlıyor. Üçüncü nesliyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Yeni Citroën Berlingo’da ilk kez yüksek sürüş keyfi sağlayan EAT8 tam otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor.
 
Berlingo'nun güçlü noktaları modüler olması ve geniş kabin alanı özellikleri açısından da geliştirilmiş olması. Yeni model, bağımsız ve kolayca sökülebilen üç adet arka koltuk, 2.70 metrelik yükleme alanı ve 100 litre ek bagaj alanı sunmasıyla optimum kullanım kolaylığı sağlıyor. Teknolojik gelişmelere uyum sağlayan Berlingo, yeni bir platformun üzerinde 19 adet sürüş destek sistemi, dört adet bağlanabilirlik teknolojisi, yeni BlueHDi 1.5 dizel ve benzinli PureTech 1.2 motorlar, yeni EAT8 tam otomatik şanzıman ve konforlu süspansiyon ayarları sunuyor. M ve XL olarak sırasıyla 4.40 metre ve 4.75 metre boyutlarda ve beş ile yedi koltuğa sahip iki versiyonda sunulan Yeni Citroën Berlingo’nun, akıcı şekilde yeniden tasarlanan gövdesi, kapı altlarında kullanılan Airbump®’lar ile uyum sağlıyor. 
 
DEĞİŞEN SADECE İSİM DEĞİL: C4 SPACETOURER
 
Citroën'in MPV segmentindeki temsilcisi C4 Picasso modelinin ismi C4 SpaceTourer olarak değişti. Bu yeni strateji kapsamında markanın MPV modelleri C4 SpaceTourer ve Grand C4 SpaceTourer olarak değişmiş oldu.
 
EMP2 platformu üzerine geliştirilen Citroën’in ikonik MPV modelindeki değişim sadece isimle sınırlı kalmıyor. C4 SpaceTourer modelleri artık EAT8 tam otomatik şanzımanla sunuluyor.
 
C4 SpaceTourer fuarda Rip Curl Special Edition isimli özel seri versiyonuyla da sergilendi.
 
YENİ C3 ELLE VE AUTOBEST ÖDÜLLÜ C3 AIRCROSS
 
Şimdiden 50 bin adet satışa ulaşan, Citroën Advanced Comfort felsefesi doğrultusunda geliştirilen ve kompakt SUV pazarına iddialı bir giriş yapan 2018 Autobest birincisi Citroën C3 Aircross da fuarda yerini alırken, markanın en çok satan modeli C3’ün C3 “ELLE” Edition özel serisi de tüketicilerin beğenisine sunuldu.
 
RIP CURL MARKASIYLA ORTAK GELİŞTİRİLEN 4x4 SPACETOURER RIP CURL
 
Önceki yıllarda pek çok kez başarılı işbirlikleri gereçkleştirilen Rip Curl markasıyla Citroën, C4 SpaceTourer modeli için özel bir konsept hazırladı. Dangel’in geliştirdiği 4x4 sistemine sahip olan C4 SpaceTourer Rip Curl Concept, kamp araçları üreticisi Pössl markasının hazırladığı açılır tavan sistemiyle kompakt bir kamp aracına dönüşüyor. SpaceTourer Rip Curl Concept, özel kabin içi renkleri ve materyalleri sayesinde hem günlük hayatta hem de outdoor aktivitelerinde kolaylıkla kullanılabilecek.
Bu haber toplam 2874 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim