• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Metro Turizm'in hedefi 20 milyon yolcu

Metro Turizm'in hedefi 20 milyon yolcu
Metro’nun yeni CEO’su Dr. Ömer Bilgiseven yatırımları ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, yolcu sayısını bu yıl 15 milyon, 2-3 yıl sonra ise 20-25 milyon olarak hedeflediklerini belirtti.

Metro Turizm'in hedefi 20 milyon yolcu

Metro’nun yeni CEO’su Dr. Ömer Bilgiseven yatırımları ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, yolcu sayısını bu yıl 15 milyon, 2-3 yıl sonra ise 20-25 milyon olarak hedeflediklerini belirtti.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Bu noktaya gelene kadar bir çok birikim ve tecrübe yaşadık. Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunuyum. Basın Yayın İletişim Sosyoloji ve tarih okudum. Aynı üniversitede masterımı yaptım. Berlin’de işletme ekonomisi konusunda doktoramı yaptım. 1994-1997 yılları arasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projelerinden sorumlu baş danışman olarak görev yaptım. Daha sonra Beltur’un genel müdürlüğünü yaptım. İstanbul Halk Ekmek’in Genel Kurul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 7 yıl bir Alman firmasının genel müdürü olarak çalıştım. Bir yılda bir yabancı şirkette enerji konusunda danışmanlık yaptım. Yaklaşık 2 aydır da Metro Grubu’nda daha önce koordinatör şimdi de CEO olarak göreve başladım.

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ’yi tercih etmenizin sebebi nedir?

Türkiye her konuda fırsatları olan bir ülke. Ben şahsen ufuk ve vizyon olarak dünyada en gelişmiş sektörleri tercih ederim. İşimi çok seviyorum ve heyecanımı hiç kaybetmedim. En sevmediğim gün Pazar günüdür, en sevdiğim gün ise Pazartesi günüdür. 1990 yılından beri böyleyim. Özel hayatımla iş hayatımı dengelerim. Ancak birinci önceliğim işimdir. Burayı tercih etmemdeki en büyük sebeplerden bir tanesi buraya gelene kadar hep ter dökerek geldim. Hayatımda hiç üç günü geçen bir tatilim olmadı. Kendimi gösterebileceğim, bir başarı hikayesi ortaya koyabileceğim ve başarıyı taçlandırabileceğim bir yerin olacağını hep tahmin ediyordum. Çünkü kendimde o güvenin ve altyapının olduğunu biliyorum. Böyle bir teklif oldu ve buraya geldim. Heyecanımı burada değerlendirmek ve burayı da bir noktaya taşımak istiyorum. Buradaki hedeflerimizi de gerçekleştirmek inşallah kısmet olur.

Şuan ki projeleriniz nedir?

Bizim grupta maden şirketimiz de var. Ben maden sektörünü yüzeysel biliyordum. Bölgelere giderek incelemelerde bulundum. Her zaman hedefim ilkleri getirmek oldu. Buradaki hedefim grubu 5 yıl sonra Türkiye’de ilk 10’a sokmak. Burada kısa vadede holdingleşme süreci yaşayacağız. Şirketleri ayırırsak otobüste yolcu sayısını bu yıl 15 milyon, 2-3 yıl sonra 20-25 milyon hedefimiz var. Burada öncelikle durum tespiti yaptık. Her şirketi kendi bacağından asmayı tercih ediyoruz. Grupta amiral gemimiz otobüsçülük. Yolculuk yapmak isteyen kişinin ilk tercihinin Metro algısını oluşturmak istiyoruz. Şuan gerekli altyapıyı oluşturmaya başladık. Ortalama yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Bu bir ekip çalışmasıdır. Güvendiğiniz kişilerle çalışmanız gerekiyor. Toplam yolcu sayısının yüzde 20’sini biz taşıdığımıza göre, aslında bizim misyonumuz çok ağır. Sektörde yeni bir şey yapılacaksa bunun öncülüğünü bizim yapmamız gerekiyor. İlkleri bir iki hafta sonra piyasada duymaya başlayacağız. Geçen Ankara’dan dönerken otobüse bindim. Büyün yolları raporladım. Şikayetlerle ben ilgileniyorum. İşinizi gerçekten severseniz her noktasına kadar gidersiniz.

Grubunuzda en önde gördüğünüz sektör hangisi?

Yüzde 40'ı oluşturan organizasyon. Daha sonra tesislerimiz ve İstanbul Metro var. Bu yıl daha çok maden ve enerjiye yoğunlşacağız. Sektörde otobüsçülükte bir çığır açmak istiyoruz. Yılın ortasında bir noktaya gelmiş olacağız. Ama yıl sonuna kadar tamamen oturtacağız.

Ekonomik krizin otobüsçülüğe olan etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de 408 firma var. Genelde sektörün kısa mesafeye yönelmesi gerekiyor. Bu yıl hicaz yolu açılacak. 15 bin yolcu otobüsle hacca gidecek. 10 ay sürekli açık olacak bir güzergah olacak. Şuan Suriye’yle otogar inşasıyla ilgili görüşüyoruz. Yeni uygulamalarımız olcak. Sektörde öncülük yapmak istiyoruz. Şu veya bu rakip değil. Hepimiz aynı gemideyiz. Ama yapacağımız sektörde rekabet oluşturacak. Ay sonunda da bir uygulamamız olacak. Sektörü toparlamak bize düşüyor. Yapılamayan çok şey var onları yapacağız. Sektörü olması gereken noktaya çalışacağız. Bu konuda Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ı da ziyaret ettim. Ne ÖTV ne KDV desteği alabiliyorsunuz. Otobüsçülüğün biraz çilekeş bir yapısı var. En zahmetli sektör. Bunda hükümetin desteği ve yeni uygulamalarla daha iyi bir noktaya gelineceğine inanıyorum.

Haber ve Fotoğraflar: Ahmet SARIAHMETOĞLU - Tarkan BİRİCİK - Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 67417 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim