• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Fatma Teğmen, Sabiha Gökçen'in izinde

Fatma Teğmen, Sabiha Gökçen'in izinde
HAVA Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Uçuş Eğitimi Komutanlığı'nda pilotluk eğitimi alanTeğmen Fatma Saltık, savaş uçağı kullanmak için sabırsızlanıyor.

Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Uçuş Eğitimi Komutanlığı'ndapilotluk eğitimi alan 23 yaşındaki Teğmen Fatma Saltık, savaş uçağı F-16'yı kullanmak için sabırsızlanıyor.

Pilotlar, 4 yıllık uçuş eğitimi ve 1 yıllık savaş uçağı eğitiminin ardından F-16'yı kullanabiliyor. Eğitimde 1 yılı geride bırakan genç pilot Fatma Saltık, 4 yıl sonra savaş pilotu olarak gökyüzünde boy gösterecek. Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'in izinden gittiğini söyleyen Teğmen Fatma Saltık, HABERTÜRK'e konuştu:

ÇOCUKLUK HAYALİM: Pilotluk çocukluk hayalimdi. Hep uçak nasıl kullanılıyor diye merak ediyordum. Okudukça pilotluğa merakım daha çok arttı.

TEK ASKER BENİM: Ailemde hiç asker yok. Tek asker olan benim. Babam İstanbul'da polis memuru, annem ev hanımı, nişanlım da Malatya'da görevli asker.

500-700 KM HIZ: Erkeklerin egemen olduğu üniformayı giymek gurur verici. Ben de onlar gibi aynı saatlerde kalkıp, eğitim alıyorum. Onlardan bir farkım yok. 500-700 kilometre hızla yüksekliğe çıkıp, manevralar yaparak, zorlu eğitimleri başarıyorum.

ŞİİR OKUMAYI SEVERİM: Özel hayatımda, makyaj yapıyorum, topuklu ayakkabı giyiyorum. Her kadının yaptığı gibi ben de normal kıyafetlerimi giyiyorum. Mesleğimle, özel hayatım farklı. Ehliyetim var ama, otomobil kullanmadım, imkanım olursa otomobil de kullanırım. Fotoğraf çekmeyi, şiir okumayı, spor yapmayı ve tarihi yerleri gezmeyi çok seviyorum.

KOMUTANIM GELMİŞ: Ailemin yanına gittiğim zaman bana, 'Vay komutanım gelmiş' diyorlar. Bazen komşularım ve arkadaşlarım da aynı sözlerle hitap ediyor.

ŞAŞIRIYORLAR: Yeni tanıştığım kişilere pilot olduğumu söyleyince inanmıyorlar, şaşırıyorlar. Pilot olduğuma inandıkları zaman da benle gurur duyuyorlar. Daha sonra da merak edilen sorular ardı ardına geliyor. En çok da uçağın havada nasıl durduğunu soruyorlar.

KİMLİK KARTI

Adı Soyadı: Fatma Saltık

Doğum Tarihi ve yeri: 1990- İzmir

Medeni Durumu: Nişanlı

Eğitim: Hava Harp Okulu

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 106028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim