• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

İzmir 4 yeni arabalı vapur ihalesi yapacak

İzmir 4 yeni arabalı vapur ihalesi yapacak
İzmir Körfezi'nde 8 iskele arasında günde 210 sefer yapılıyor. Sefer yapan toplam gemi ise 26. Bu gemiler içerisinde 4 tanesi arabalı vapur olarak hizmet veriyor.

İzmir Deniz Ticaret Odası Temmuz ayı 42. meclis toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, deniz ulaşımıyla bütünleşmeyi seven İzmir insanının deniz yolunu niçin tercih ettiği ile ilgili açıklamada bulundu.

Bir deniz kenti olan İzmir'de, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin halkın deniz yolculuğunu tercih etmesini sağlamak bilinci ile hareket ettiğini söyleyen Dologh, aynı zamanda her geçen gün ağırlığı daha da hissedilen şehir trafiğinde yolculuk yapmak istemeyenler deniz yolunu tercih ediyor. İZDENİZ Genel Müdürlüğünden aldığımız verilere göre, İzmir Körfezi'nde 8 iskele (Bostanlı, Karşıyaka, Bayraklı, Alsancak, Pasaport, Konak, Göztepe, Üçkuyular) arasında günde 210 sefer yapılıyor. Sefer yapan toplam gemi ise 26. Bu gemiler içerisinde 4 tanesi arabalı vapur olarak hizmet veriyor. Arabalı vapurdan bir tanesinin bakıma alınması nedeniyle seferlerin aksamaması için yeni bir arabalı vapur kiralandı. Arabaları vapurlara yüzde 30 indirim yapıldı. İzmir'de Körfez taşımacılığı ile ilgili son rakamlar 2001-2012 yılları arasında gerçekleştirilen yolcu ve araç taşımacılığı ile ilgili. Bu tarihler arasında yaklaşık olarak toplam 177 bin yolcu ve 4.800 araç gemilerle taşınmış” diye konuştu.

İzmir Deniz Ticaret Odası meclis üyeleri, İzmirlilerin hafta içi deniz arabası seferlerinin geç başlaması ve seferlerin yaklaşık 25 dakika sürmesinden dolayı daha fazla tercih edemediğini belirttiler. Meclis üyeleri, seferlerin daha hızlı olması için talepte bulundular. Başkan Dologh, bunun üzerine seferlerin hızlı olması için 4 arabalı vapur ihalesine çıkılacağını ve böylece bu sıkıntının giderileceğini aktardı.

İzmir kent içi ulaşımda denizin payının artırılması amacıyla yeni projelerin hizmete girmesi gerektiğini söyleyen Dologh, iç Körfez’de yolculuk yapacak gemilerin olacağını duyurdu.

Ayrıca TCCD İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, Alsancak Limanı’nın modernizasyonu kapsamında yapılan yatırım ve gelişmeleri değerlendirerek, “Liman yol limanı yük limanı olarak ayrıldı. 4 Kruvaziyer gemileri ile ilgili sıkıntımızı giderdik. Yük limanı yerine yanaştırdık. Hayvanların indiği limana indirileceği konusunda yazılan yazılar bizi üzdü. Limanımız yük ve yolcu limanı. Yap işlet devret yöntemiyle görücüye çıktı. Bunun sonucunu hep birlikte yaşayacağız. İyiki özel limanlarımız da var. Bu limanlara kendi limanım gibi sahip çıkıyorum. Limanımızda vinçlerimiz yok. Onlarla neler yapılıyorsa o kadar yapabiliyoruz. Ödeneği çıkarsa limanımıza vinç almayı talep edeceğiz” diye konuştu.

“VALİ KIRAÇ’IN EXPO’YA BAŞ OLMASI DOĞRU KARAR”

Toplantının ardından İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh Expo Yönetim Kuruluna seçilmesi ve İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın Expo 2020 Yönetim Kurulu başkanılığına gelmesi ile ilgili şunları ifade etti:

“2015’te Expo’da baya faaliyet göstermiştim. Avrupa seyahatlerinden dolayı ayda 2 kere evime gidebilmiştim. Şimdi daha tecrübeliyiz. Expo’yu yurt dışında olduğu kadar yurt içinde de tanıtmalıyız. Expo Yürütme Kuruluna girdim. Seyahatlerin nereye yapıldığı basına duyurulmayacak. Ancak gittikten sonra söyleyeceğiz. Expo’da başta kimin olması durumu zaten kim giderse gitsin oradakilere aynı şeyi söyleyip aynı cevabı verecek. Valimiz Cahit Kıraç’ın tek başına Expo’yu yürütmesi önemli. 2 başlılık olmuyor. Bence Vali Kıraç’ın baş olması çok doğru karar. Bende İzmir’e hizmet edeceğimden dolayı mutluyum.”

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim