• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Engellerini yüzerek aşıyorlar

Engellerini yüzerek aşıyorlar
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi işbirliği ile yapılan yüzme eğitimine 22 engelli birey katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından her cumartesi ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve engelli bireyleri su sporları ile buluşturmayı amaçlayan eğitim programına, bedensel engellilerin yanı sıra işitme engelli bireyler de katıldı.

Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’nde gerçekleşen eğitimde, engelli bireyler su içinde özgür olmanın keyfini doyasıya yaşadı.

Yüzme eğitimine, Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Dursun Arslan, İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Metin Ünel ve İşitme Engelliler Derneği Başkanı Celal Ersin katıldı.

Tekerlekli sandalyelerini ve koltuk değneklerini bir kenara bırakan engelliler, ‘burada biz de varız’ mesajı vererek, engeli olmayan insanlarla aralarında hiç bir fark olmadığını gösterdi.

Hocalar eşliğinde uygun kıyafetlerini giyen engelli yüzücüler, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelliler için özel olarak yaptırılan asansör yardımıyla denize indi. Denizle buluşarak keyifli bir gün geçiren engelli yüzücüler, engellerin kalktığı mavi dünyada özgürlüğe kulaç atarak denizde Türk bayrağı açtı.

Yüzme eğitimi ile engellilerin zayıflayan vücut ve kas yapısının güçlendirilmesinin yanı sıra özel yaşantılarında kendilerini daha iyi hissetmeleri ve spor yapmaları sağlanıyor. Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’nde bulunan 1 engelli eğitmeni, 4 asistan eğitmen, 12 yüzey destekçisi, 2 ilk yardım doktoru, 3 cankurtaran ve sağlık ekibi ile engelliler güvenli bir şekilde eğitim alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engellilerin dalış merkezine rahat gelebilmelerini sağlamak amacıyla servis imkanı da sunuyor. Bu eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen engelli bireyler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’na başvuru yapabiliyor.

engellerini-yuzerek-asiyorlar-(7).jpg

engellerini-yuzerek-asiyorlar-(4).jpg

engellerini-yuzerek-asiyorlar-(1).jpg

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim