• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Genç tasarımcı Dağhan, Aycı ile görüştü

Genç tasarımcı Dağhan, Aycı ile görüştü
Pınar Karşıyaka Basketbol Kulübü'nün renk ve ambleminden oluşan tasarımı THY uçağına bilgisayar ortamında uygulayan üniversitesi öğrencisi Efe Dağhan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı tarafından kabul edildi.

Pınar Karşıyaka Basketbol Kulübü'nün renk ve ambleminden oluşan tasarımı Türk Hava Yolları (THY) uçağına bilgisayar ortamında uygulayan üniversitesi öğrencisi Efe Dağhan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı tarafından kabul edildi.

Yeşilköy'deki THY Genel Müdürlüğüne yaptığı ziyaretin ardından Atatürk Havalimanı'ndaki basın mensuplarına konuşan Dağhan, İzmir Üniversitesinde yazılım mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

Dağhan, taraftarı olduğu Karşıyaka'nın Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşması ve Turkish Airlines Euroleague turnuvasına katılmasından dolayı THY'nin Airbus A330-300 tipi uçağına bu tasarımı yaptığını belirtti.

THY'nin sanal havacılık sitesindeki simülatörlerde zaman zaman uçuş yaptığını ifade eden Dağhan, "THY'nin başka kulüpler için uçak boyama yaptığını biliyoruz. Bunlardan birisi de 'Neden Pınar Karşıyaka renklerinde olmasın?' diye düşündüm. Sanal ortamda yaptığım uçuşlarda tamamen kişisel olarak kullanım amaçlı böyle bir boyama tasarladım" diye konuştu.

Tasarımın bazı sitelerde ilgi görmesinin ardından THY yöneticilerinin kendisini İstanbul'a davet ettiğini dile getiren Dağhan, Aycı ile görüşmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Efe Dağhan, çocukluğundan bu yana pilot olmak istediğini anlatarak, "Bu bölümü seçmemdeki yegane sebep de üniversiteden mezun olduktan sonra THY'de pilot olarak işe başlayabilmekti. Boyamayı yaparken işin bu boyutlara gelebileceğini hiç düşünmemiştim" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Karşıyaka'nın renk ve ambleminin yer aldığı maket uçağı Dağhan'a hediye etti. Dağhan, THY Eğitim Merkezi'ni gezerek, simülatörde uçuş yaptı.

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim