• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Türk otomotiv sanayinin acı kaybı

Türk otomotiv sanayinin acı kaybı
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) kurucularından ve geçmiş dönem başkanlarından, Türk otomotiv sanayinin duayen ismi Ahmet Arkan vefat etti.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) kurucularından ve geçmiş dönem başkanlarından, Türk otomotiv sanayinin duayen ismi Ahmet Arkan vefat etti. 
 
Ahmet Arkan’ın vefatı nedeniyle TAYSAD tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “TAYSAD’ın kurucularından biri olan, derneğimizin 1986-1996 yılları arasında Başkanlığını yapan, otomotiv sanayimizin duayenlerinden, 21. Dönem Kocaeli Milletvekilimiz ve değerli sanayicimiz Sayın Ahmet Arkan’ın vefatının üzüntüsünü yaşıyoruz.
 
Arfesan Arkan AŞ’nin ve Arpek AŞ’nin de kurucusu merhum Ahmet Arkan, 22 Eylül 2015 Salı günü saat 10:00’da TOSB Bölge Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilecek töreninin ardından, Üsküdar Selimiye Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Çengelköy Aile Kabristanı’nda ebediyete uğurlanacaktır. 
 
TAYSAD olarak başta kıymetli Arkan ailesine, tüm sevenlerine ve  Türk Otomotiv Sanayimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.” 
 
“TAYSAD ile anılmam bana hep gurur verdi”

Türk Otomotiv Sektörünün kanaat önderlerinden ve duayen ismi Merhum Ahmet Arkan, kuruluşunun 30. Yılında TAYSAD hakkında şu açıklamaları yapmıştı:
 
“TAYSAD yıllar yılı saygın çizgisini sürdüren bir dernek oldu. Bu bakımdan TAYSAD, 30 yıl içinde ulaştığı yenilikçi, yaratıcı ve saygın kimliğini korumak durumundadır. Yurt içinde ve yurt dışında, bugün çok büyük sermayelerin temsil edildiği sanayi ülkelerinde ya da otomotivin adı geçen bütün ülkelerde TAYSAD’ın kendine özgü özel bir yeri vardır. TAYSAD’ın geçmişinde hiçbir TAYSAD üyesi hayali ihracata bulaşmamıştır. Biz yönetim olarak bu konuda en ufak bir şüphe bir şüphe duyduğumuzda üye toplantısı yapardık. Bu toplantılarda aynen şunu ifade ederdik; ‘Böyle bir olaya bulaştığını hissettiğimiz ya da fark ettiğimiz üye, o gün ihraç edilecek ve durumu ilan edilecektir.’ Bu temiz sicil TAYSAD’ın gurur sayfalarından birisidir. O dönemde hayali ihracat olaylarının faturası millete çıkmaya başlayınca birçok sanayici arkadaşım gelip bana teşekkür etti. ‘Başkan, hepimizi korudunuz, hepimizi uyardınız. Bir gaflet içinde olabilirdik, yanlış yapabilirdik ama siz uyararak en iyisini yaptınız’ dediler. TAYSAD işte budur… TAYSAD başka bir vakadır… Hiçbir dernek üyesini, açık ya da bilinçaltında, böylesi bir disiplin içinde göremezsiniz. Ben, başından itibaren her şeyi elden geldiğince omuzlamaya çalışan bir nefer olarak mevcut oldum. TAYSAD ile özdeşleşmiş bir yapıda oldum. Beni hiçbir zaman, hiç bir bürokrat firmamla anmadı, öyle hatırlamadı. Tabii bu şekilde hatırlanmak beni her zaman mutlu etmiştir. Çünkü TAYSAD ihtisas dernekleri içinde çok özel bir yere sahip. Hem kuruluşu ve yapılanması, hem de geldiği noktadaki saygınlığı çok farklı. TAYSAD bence bugün kendini aşmış, çok önemli bir çizgide yer alıyor.”

Bu haber toplam 2731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim