• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Washington'daki seyahat fuarında Türkiye'ye ilgi

Washington'daki seyahat fuarında Türkiye'ye ilgi
ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen "Seyahat ve Macera Fuarı"nda Türkiye, katılımcıların ilgi gösterdiği ülkeler arasında yer aldı.

Washington'da bu yıl 11'incisi düzenlenen ve ABD'deki turizm sektörünün önemli paydaşlarını bir araya getiren "Seyahat ve Macera Fuarı"nda Türkiye, en çok ilgi gören ülkeler arasında oldu.

ABD'deki turizm sektörünün önemli fuarları arasında bulunan ve Washington Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Seyahat ve Macera Fuarı"nda, Türk turizminin ve kültürünün tanıtıldığı Türkiye standına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği standda katılımcılar, başta İstanbul olmak üzere birçok turistik destinasyona yönelik bilgi aldı.

Türkiye'nin Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Görkem Kurşunlu Karakuş,  yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan sorunlara rağmen Türkiye'nin 2015 yılını toplamda yüzde 1,61 düşüşle 36,2 milyon yabancı turist ile kapattığını hatırlattı. Karakuş, "2016 yılında, Suriye sınırımızda yaşanan sıkıntılara rağmen, Kuzey Amerika'daki mevcut pazar payımızı, ürün çeşitliliğimiz ve THY'nin de sunduğu konforlu ulaşım ile koruyacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Karakuş, 2015 yılında, önceki yıla göre yüzde 1,77 artışla ABD'den Türkiye'ye 800 bin turistin geldiğini ifade ederek, "Bu sene lüks turizm grubuna yönelerek inanç, kültür ve aile turizmi konularındaki ürünlerimizle Amerika seyahat pazarında kararlı, istikrarlı ve sürekli tanıtım çalışmalarımızı devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin yanı sıra Kanada ve Meksika'nın da eklenmesiyle Kuzey Amerika'dan geçen sene 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin Türkiye'ye geldiğini aktaran Karakuş, oluşturulan ilgi düzeyinin artarak devam etmesi için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 45715 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim