• BIST 13744.64
  • Altın 6110.4
  • Dolar 46.1323
  • Euro 53.3308
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 23 °C

ALTO: Kabotaj hakkı denizi farkettirdi

ALTO: Kabotaj hakkı denizi farkettirdi
ALTO Başkanı Adnan Saka, son yıllarda denizcilik ve liman alanında dev yatırımların başladığını, Türkiye'nin denize yönelişinde kabotajın büyük önemi olduğunu kaydetti.

Kabotaj Bayramı nedeniyle açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, son yıllarda denizcilik ve liman alanında dev yatırımların başladığını, Türkiye'nin denize yönelişinde kabotajın büyük önemi olduğunu kaydetti.

Denizcilik sektörüne gereken önem ve önceliğin verilmesini "ulusal bir görev" olarak gören Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka; Türkiye için kabotaj uygulamasının, karayollarının yükünün azalması, ihracat ve iç ticarette maliyetlerin düşmesi, limanların canlanması, yeni liman yatırımları, taşımacılıkta denizyolunun öne çıkması açısından önemli olduğunu kaydetti.

83'üncü Kabotaj Bayramı kutlanıyor

Öte yandan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 83'üncü yılı Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar 1-5 temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın organize ettiği müzeler ve sergiler, denizde çevre kirliliği ile mücadele etkinlikleri, deniz sporları ve sosyal etkinlikleri, deniz sporları ve sosyal etkinlikleri, harp gemilerinin gezilmesi, Denizcilik Bayramı boğaz turu ve belediyelerce düzenlenen etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim