Borsa geçen yılın kayıplarını telafi ediyor
Küresel krizin etkilerinin sürdüğü piyasalarda, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) geçen yılki kayıplarını telafi ediyor.
Ulusal endeks yılbaşına göre yüzde 7'nin üzerinde artış
AA muhabirinin İMKB verilerinden derlediği bilgiye göre, küresel
Endeks yılın ilk haftasını kayıpla, ikinci ve üçüncü haftasını ise artışla kapattı. İMKB Ulusal Endeksi yılın ikinci haftasında yüzde 2,75, üçüncü haftasında ise yüzde 6,45
Bu dönemde holding ve
Şirketler 25 günde 24 milyar lira
Geçen yılı 380 milyar lira
Dün itibariyle
İllerin birincisi Bursa, spor kulüplerinin Trabzonspor...
İMKB şehir endekslerine bakıldığında sene başından bu yana en fazla değer kazanan şehir endeksi Bursa oldu. Bursa şehir endeksi bu dönemde yüzde 13,55 oranında değer kazanırken, bu ili yüzde 9,39 ile Ankara, yüzde 8,99 ile Antalya, yüzde 8,25 ile İzmir takip etti.
Bu dönemde sadece Kocaeli şehir endeksi değer kaybetti.
Borsada işlem gören spor kulüplerine bakıldığında ise ocak ayında Trabzonspor ligdeki rakiplerine Borsada fark attı. Özellikle futbolda şike soruşturması nedeniyle uzun süredir hareketlilik yaşanan spor hisselerinden Trabzonspor hissesi yılbaşına göre yüzde 24,89 oranında artış gösterdi. Bu dönemde Galatasaray hisseleri yüzde 11,93 oranında değerlenirken, Beşiktaş hisseleri yüzde 1,21 oranında, Fenerbahçe hisseleri ise 0,75 oranında artış kaydetti.
Spor endeksi ise 25 günlük sürede yüzde 8,52 oranında yükseldi.
Not: Hesaplamalar 25 Ocak 2012 tarihli kapanış değerleri baz alınarak yapılmıştır.























