• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Omsan Denizcilik kuru yük gemisi alacak

Omsan Denizcilik kuru yük gemisi alacak
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, "Geçen yıl kurduğumuz Omsan Denizcilik için kuru yük gemisi satın almayı düşünüyoruz." dedi.

Omsan Denizcilik kuru yük gemisi alacak

Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, "Geçen yıl kurduğumuz Omsan Denizcilik için kuru yük gemisi satın almayı düşünüyoruz." dedi.

Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden Omsan Lojistik 2010’da yapacağı yatırımlar için 15 milyon Euro’dan fazla kaynak ayırdı. Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, “2010 için 50 araçlık bir yatırım planladık. Akaryakıt taşımacılığında önemli bir projeye imza atıyoruz. Hepsi ADR’li tankerlerle 2010’da akaryakıt alanında daha fazla taşımacılık faaliyeti yapacağız. Geçen yıl Omsan Denizcilik şirketini kurduk. Bu şirketimize de 2010 yılı ilk çeyreğinde 25.000-30.000 dwt’luk bir kuru yük gemisi satın almayı düşünüyoruz. Denizcilik faaliyetlerinde zaten varız. Ama bunu kendi özmalımız olan gemiyle yapmayı planlıyoruz. Gemi fiyatları şu anda çok uygun düzeylerde. Gemi almak için uygun bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Tabii bu bir başlangıç olacak. Bu konuda know-how kazanmak istiyoruz. İleride gemi filomuzu daha da büyütmeyi düşünüyoruz. Alacağımız gemi Türk bayraklı olacak. Bu gemiyi Akdeniz Havzası, Kuzey ülkeleri ve kabotaj sınırlarında çalıştıracağız. 2010’daki toplam yatırım miktarımız ise 15 milyon Euro’nun üzerinde olacak” diye konuştu. Ciro bazında bu yıl yüzde 10 küçülme yaşadıklarını söyleyen Küçükertan önümüzdeki yıl, bu yılki ciromuzdan yüzde 15-20 oranında daha fazla ciro yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Satın almak için şirket arıyor

Küçükertan diğer taraftan da Doğu ve Orta Avrupa’da şirket satın alma çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. özellikle Almanya ve Fransa’dan Omsan’ı satın almak için teklif geldiğini söyleyen Küçükertan “Biz Omsan’ı satmıyoruz. Tam tersine satın alacak şirket arıyoruz. Bulgaristan, Rusya, Fransa, Almanya ve Romanya’da kendi şirketimiz var. Şimdi Orta ve Doğu Avrupa’ya konuşlanmak istiyoruz. Bu amaçla da satın almak için entegre lojistik hizmeti veren kurumsal bir şirket arıyoruz “ diye konuştu.

2006 ve 2007 yılında ekonominin gelişmesini göze alan şirketlerin çok büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Küçükertan, “Ama kriz ciroların düşmesine neden oldu. Bu da birçok şirketin bankalara olan borcunu ödeyememelerine neden oldu. Avrupa’da da birçok şirket zor durumda. Bu nedenle dışarıdan bir sermaye girişi ya da satın almaya ihtiyaç duyuyorlar. Biz de bunları bir fırsat olarak görüyoruz. Eğer uygun bir şirket bulursa satın almayı düşünüyoruz” dedi.

Otomotivdeki daralma ciroyu düşürdü

Ağırlıklı olarak otomotiv lojistiği alanında hizmet veren Omsan Lojistik, otomotiv sektöründeki daralmadan nasibini aldı. Osman Küçükertan ciro bazında yüzde 10 küçülme yaşadıklarını açıkladı. Araç lojistiğinin şirketin ana işlerinde yüzde 50’den fazla payı olduğunu söyleyen Küçükertan “Otomotiv sektöründe yaşanan daralma bizim ciromuzda etkisini yüzde 10 düşüşle gösterdi. Ama böylesi bir kriz döneminde çok kötü bir durum değil. Hiç kimseyi işten çıkarmayacağımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirdik. Bu zor yılı böylece atlattık. Bu süreci sadece yüzde 10 düşüş ile atlatmak bile başarı“ dedi.

“Fiyatta rekabet sektörün kalitesini düşürüyor”

Küçükertan, 2010 beklentilerini de açıkladı. 2010’da yeni müşterilerle birlikte yüzde 15- 20’lik bir büyüme beklediklerini açıklayan Küçükertan son dönemde ÖTV indirimi ile beraber sektörde bir hareketlilik olduğun 2010 yılında da hurda indirimi gerçekleşirse bunun otomotiv endüstrisini dolayısıyla da kendilerini olumlu etkilemesini beklediklerini dile getirdi.

Küçükertan, “Otomotiv sektöründeki düşüşü perakende sektörüyle karşılamaya çalıştıklarını dile getirerek, “Tabii düşmeler sektör için iyi değil. Ciro kayıpları olduğunda herkes fiyatta bir rekabete gidiyor. Tabii bu müşteriler tarafından da kullanılıyor. İhalelerde hep bu durum belirtilerek fiyatların indirilmesi talep ediliyor. Oysa fiyatta değil kalitede rekabet olmalı. Fiyatta olan rekabet sektörün kalitesini aşağı çekiyor. Bu şekilde devam ederse sektörde bir takım kayıplar yaşanır” diye konuştu.

İlhan DUMAN - PERŞEMBE ROTASI

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 4401 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim