• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İtalya'da geçiş belgesi kotaları tartışıldı

İtalya'da geçiş belgesi kotaları tartışıldı
İstanbul Venedik Sarayı'nda gerçekleştirilen “Hedef İtalya” toplantısına Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel ve Avrupa Ülkeleri Uzmanı Kadir Çirkin katıldı.

16.04.2014 tarihinde İstanbul Venedik Sarayı'nda gerçekleştirilen “Hedef İtalya” toplantısına Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel ve Avrupa Ülkeleri Uzmanı Kadir Çirkin katıldı.

Toplantıda İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante ve İtalya Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi  Biceni De Luca ile Türk taşımacısının maruz kaldığı kota sorunu ve çözümüne ilişkin işbirlikleri hususları ile ilgili bir toplantı yapıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, İtalya’nın bu toplantı vesilesi ile Türk yatırımcılarını İtalya’da yatırım yapmaya davet ettiğini aktararak, bu yatırımlar sonucu yatırım yaptığı ülkeye gitmek isteyen Türk işadamlarının vize engeli ile karşılamasının büyük bir tezat oluşturacağını ve vize engelinin kesinlikle kaldırılması gerektiğini iletti.
Hisarcıklıoğlu ayrıca, bu yatırımlar vesilesi ile İtalya’ya herhangi bir mal taşınması söz konusu olması durumunda taşıma kotaları ile karşı karşıya kalınacağını ve bu yükleri taşıyacak TIR'lara engel konulması sebebiyle iki ülkenin birbirleri arasındaki ticaretini engelleyeceğini, bir ülkenin taşıma kotası uyguluyor olması halinde taraf olduğu Dünya Ticaret Örgütü'nün kurallarını ihlal etmiş olacağını ve bu kapsamda gerek 3. ülke gerekse İtalya ve Türkiye arasındaki bu tip sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

italya.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim