• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kardemir, çevre yatırımlarını sürdürüyor

Kardemir, çevre yatırımlarını sürdürüyor
KARDEMİR, 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karabük Belediyesine bildirmiş olduğu program kapsamındaki 2. Etap Çevre Yatırımlarını büyük oranda tamamladı.

Mayıs ayında tamamlanacak olan Yüksek Fırın bölgesindeki tozsuzlaştırma sistemi ile birlikte taahhüt edilmiş olan tüm çevre yatırımları tamamlanmış olacak.

Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gerekse Karabük Belediyesine bildirilen çevre yatırımlarından;

-Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi Online İstasyonunun Yenilenmesi,

-Sinter Makinaları Elektro Filtrelerin Bakımları,

-Kireç Fabrikası Tozsuzlaştırma Sistemleri,

-Kömür Kırıcı Dairesi Toz Bastırma Sistemleri,

-Torpido Boşaltma Çukurları Toz Toplama Sistemleri,

-Sinter Bölgesi Tozsuzlaştırma Sistemleri,

-Sinter Tesisi 1, 2 ve 3. Emisyon Makinaları Desülfirizasyon Sistemleri,

-1 ve 2. Kırma Eleme Tesisleri Toz Bastırma Sistemleri, ve yolların betonlanması yatırımlarının tamamlandığını belirten Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, program dâhilinde yer alan Yüksek Fırın Tozsuzlaştırma Sistemlerindeki yatırım çalışmalarında ise tamamlanma oranının % 70’e ulaştığını, tüm makine ve ekipmanları sahada olan yatırımda montaj çalışmalarının Mayıs 2019 sonuna kadar tamamlanarak tesisin devreye alınacağını açıkladı.

Bu yatırımların haricinde tozumayı önlemeye yönelik yolların betonlanması, yeşillendirme ve görsel iyileştirme yatırımlarının da aralıksız sürdüğünü belirten Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, Kardemir’de 2018 yılı sonuna kadar 267.000 m²’lik alanda betonlama, 81.000 m²’lik alanda asfaltlama yapıldığını, 2.940 adedi ağaç, 38.406 adedi çalı olmak üzere 41.346 adet bitki dikimi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Son 3 aylık dönem içerisinde gerçekleştirilen görsel iyileştirme ve yeşillendirme çalışmaları hakkında da bilgi veren Genel Müdür Soykan; “ Çuruf Tumba Tesisimizin şehir cephesini yeni bir konseptle Karabük’lülerin beğenisine sunduk. Karabük Mahallesine cephe 247 metrelik alanda ise 15.000 ton toprak serimi gerçekleştirdik ve ve bu alana 275 adet leylandi ağacı diktik. Halen sulama tesisatının yapımı süren 8.500 m²’lik bu alanda çim ekimlerine de önümüzdeki günlerde başlanacağız. Yine aynı bölgede toprak serim işlemleri devam eden 3.500m² alanda da ağaç dikimi ile çim ekimi gerçekleştirilecek ve böylelikle Karabük ve Kayabaşı Bölgesine cephe alanlarımızda yemyeşil bir Kardemir görüntüsü oluşacaktır ”dedi.

Ankara yolu üzerindeki yeşillendirme çalışmalarının da devam ettiğini ve bu bölgeye de şimdiye kadar 551 adet leyhandi ağacı dikildiğini beliren Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, fabrika içi ve çevresine 58 adet, Yenişehir Bölgesinde ise kuruyan ağaçların yerine 150 adet yeni ağaç dikimi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Mayıs ayında tamamlanacak olan Yüksek Fırın bölgesindeki tozsuzlaştırma sistemleri ile birlikte taahhüt edilmiş olan 2. Etap çevre yatırımlarının tamamlamış olacağını belirten Genel Müdür Soykan, Kardemir’in faaliyetlerini gerçekleştirirken, tüm paydaşlarının memnun olacağı sürdürülebilir büyüme anlayışı ile hareket ettiğine dikkat çekerek “ biliyorum ki, Karabüklülerin de bizlerden en önemli beklentisi çevre yatırımlarımızın tamamlanması. Gelecek ay bu beklentiyi de karşılamış olacağız. Bundan sonra da daha çevreci, daha yeşil bir Kardemir, Karabük’ün ve ülkemizin hizmetinde olacak.” dedi.

Bu haber toplam 8817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim