• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

TURMEPA, ‘Sıfır Atık Mavi Seferberliği’ni eğitim kurumlarında yaygınlaştırıyor

TURMEPA, ‘Sıfır Atık Mavi Seferberliği’ni eğitim kurumlarında yaygınlaştırıyor
Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm eğitimi alan MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü öğrencileri, daha mavi bir gelecek için “Sıfır Atık Mavi Sözü” verdi.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Türkiye genelindeki okullarda verdiği Sıfır Atık eğitimleri ile 2019 yılı başından itibaren 29 bin kişiye ulaştı. Bu kapsamında eğitim alan MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü, TURMEPA yetkilileri ile birlikte kıyı temizleme etkinliği yaparak öğrencilerin farkındalığını artırmayı amaçladı.

Etkinlikte 35 kg atık toplayan öğrenciler, bu atıkları kendi kaynaklarında geri dönüştürülmek üzere ayırdı. Geri dönüşüm ve Sıfır Atık’ın önemine dikkat çekmek isteyen öğrenciler etkinlik esnasında “Sıfır Atık Mavi Sözü” verdi.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA eğitmenleri, 15 Mayıs’ta Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm eğitimleri kapsamında MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsünde 54 ortaokul öğrencisine İngilizce dilinde eğitim verdi. Denizlerin ve su kaynaklarının korunmasına yönelik eğitimler ile bireysel sorumlulukların, geri dönüşüm ve Sıfır Atık felsefesinin günlük hayata entegre edilmesi amaçlanıyor.

Eğitimlerde anlatılan konuların pekiştirilmesi ve öğrencilerin farkındalığının artırılması amacıyla Beylikdüzü Gürpınar sahilinde bir kıyı temizleme etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında sahilden 35 kg atık toplayan öğrenciler ve TURMEPA yetkilileri, toplanan atıkları ayrıştırarak ilgili belediyenin geri dönüşüm araçlarına aktarılmasını sağladı. Öğrenciler etkinlik sonunda denizlerin ve su kaynaklarının korunması için hep birlikte “Sıfır Atık Mavi Sözü” verdi.

Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve İSTAÇ ekipleri de destek verdi.

sifir_atik_mavi_3-002.jpgsifir_atik_mavi_2-002.jpgsifir_atik_mavi_1-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

 
Bu haber toplam 7281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim