• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

TEMA gelecek yıl 1 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefliyor

TEMA gelecek yıl 1 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefliyor
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ataç, Türkiye'de gönüllü hareketini yerelleştirerek büyüten ve 27 yılın sonunda Türk halkına mal olan bir vakıf olarak faaliyetlerini sürdüren vakfın, 2020'de 1 milyon gönüllüye ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Rio Konferansı sonrası dünyada doğaya ve çevreye olan bakışın değişmeye başlamasıyla 1992'de Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından kurulan TEMA Vakfının başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışmalarına başladığını anlattı. 

2019_12_tema_1.jpg

Deniz Ataç, vakfın gönüllü sayısının 850 bine yaklaştığını belirterek, "Gelecek yıl 1 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefliyoruz. Kampanyamız başladı. 'Gönlünü ver' diye bir sloganımız var. 'Pek çok şey senin gönlünü kırabilir, aşkının karşılığını bulamayabilirsin ama doğa onun için yaptığın şeylerin karşılığını sana verir, onun için sen de doğaya gönlünü ver.' diyoruz. Ancak çok sayıda vatandaşımız gelip bizimle gücünü birleştirirse biz daha güçlü oluruz. TEMA Vakfına 2 şekilde gönüllü olunabilir. İsteyenler gönüllülerimizden birini tanıyorlarsa, form doldurup onlara gönderebilirler veya internet sitemiz üzerinden online olarak gönüllü olabilirler." diye konuştu.

TEMA Vakfının ayrı bir tüzel kişiliği ve vakıf resmi senedi olduğunu vurgulayan Ataç, "Biz, işlerimizi bu doğrultuda götürürüz. Bir mütevelli heyeti üyesinin kendi işinde ne yaptığı, bizim ilkelerimize aykırı olup olmadığı TEMA Vakfı’nı bağlamaz. TEMA Vakfı, Mütevelli Heyeti üyelerinden herhangi birinin isteğine göre hareket etmez ve o konuyu desteklemez. Bazı durumlarda farklı fikirler olsa bile onlar da kendi menfaatleri için hiçbir şekilde TEMA Vakfını kullanmaya çalışmaz. TEMA Vakfının bir konuda harekete geçebilmesi için öncelikle ilgili konunun doğanın korunması açısından bilim ve hukuk temelli olarak değerlendirilmesi gerekir." dedi.

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim