• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin hedefi temiz sahil, mavi bir deniz

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin hedefi temiz sahil, mavi bir deniz
Hatay Büyükşehir Belediyesi sadece deniz ve sahil temizliği ile yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi bilinçlendirme çalışmalarından Caretta Carettaların korunmasına, yasadışı balık avlanmanın engellenmesine kadar birçok konuda çaba sarf ediyor.

1 Haziran itibariyle başlatılan deniz ve sahil temizliği hem Hatay halkının temiz bir ortamda denize girmesine imkân verirken hem de deniz canlılarının nesillerini sürdürmesi açısından önem taşıyor.

Sadece deniz ve sahil temizliği ile yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi bilinçlendirme çalışmalarından caretta carettaların korunmasına, yasadışı balık avlanmanın engellenmesine kadar birçok konuda çaba sarf ediyor. Yine deniz ve sahil temizliği konusunda denizin doğal bileşeni olan balıkçılarla bilinçlendirme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Başkan Lütfü Savaş'ın talimatları doğrultusun da çalışmalarına ara vermeden devam eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli aynı zamanda tekne ile temizlik çalışması sırasında deniz dibinde fark ettiği yasadışı balık avlama kafeslerini topladı.

Temiz Sahil Mavi Bir Deniz

Bugüne kadar tespit edilen ve toplanan kafesler Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Hatay halkına yakışan temiz deniz ve sahiller için hafta sonu da çalışan personelin vatandaşlardan tek talebi daha fazla duyarlılık. Bir gün önce tertemiz edilen kumsalın bir gün sonra denize girmek için gelenlerin bıraktığı çöplerle eski haline geldiğini belirten personel bu şekilde hem emeklerin boşuna gittiğini hem de kalıcı bir temizlik sağlanamadığını ifade etti. "Temiz Bir Sahil, Mavi Bir Deniz" sloganıyla çalışmalarına devam eden ve her gün deniz ve sahillerden yaklaşık bir ton atık çöp toplayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Medeniyetler şehri Hatay'a yakışan temiz deniz ve sahiller için vatandaşlardan duyarlı olunmasını, çöplerin çevreye atılmamasını istedi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Dolgun, "1 Haziran itibariyle başlatmış olduğumuz deniz ve sahil temizlik çalışmaların da sezonun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz bu projenin Hatay deniz ve sahillerine katkıları artık tartışmasız bir şekilde herkes tarafından biliniyor ve bu çalışmalar takdir ediliyor. Bu konuda halkımızdan yoğun bir şekilde teşekkür mesajları almaktayız. Bütün bunları değerlendirerek önümüzde ki yıl daha kapsamlı deniz ve sahil temizliği çalışması gerçekleştireceğiz" dedi.

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim