• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kum Denizi sahili modern plaj oldu

Kum Denizi sahili modern plaj oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla ilçesi Kum Denizi sahilini, çeşitlenmiş faaliyetlerle modern bir plaj olarak yeniden düzenledi.

Yaklaşık 1 kilometrelik sahil bandına su oyunları parkı, spor, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, duşlar, soyunma odaları, kafeteryalar ve yeşil alanlar yapıldı.

Günübirlik deniz keyfi için Yassıcaada’da misafirlerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, turistik ilçeye yeni ve özgün bir çekim merkezi daha kazandırdı. Kum Denizi Sahili’ndeki 950 metrelik sahil bandı, engelsiz ve modern bir plaj olarak düzenlenerek, bayram öncesi İzmirlilere hizmete açıldı. Sahil düzenlemesini yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların mutluluğuna ortak oldu.

Atatürk Mahallesi'ndeki Kum Denizi bölgesinde, 950 metre uzunluğunda ve yaklaşık 65 bin metrekarelik sahil bandında oluşturulan dev rekreasyon alanı, "engelsiz" olarak projelendirildi ve uygulandı. Kum Denizi Plajı’na gelen yaşlı, engelli bütün vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için denize kadar uzanan rampalar yapıldı. Plajın rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için güneşlenme alanları, tam otomatik tuvaletler, duş ve soyunma kabinleri, yeme içme birimleri ve 300 arabalık otopark da engelsiz tasarım kriterlerine uygun olarak uygulandı.

Bunların yanında spor faaliyetleri için alanı baştanbaşa kateden bisiklet yolu, spor aletleri ve tırmanma iplerinin bulunduğu alanlar oluşturuldu. Peyzaj düzenlemeleriyle de dikkat çeken Kum Denizi Plajı'nın giriş ve çıkışındaki dere üzeri köprüleri de baştan aşağı yenilendi. Kum Denizi Plajı rekreasyon alanı. yaklaşık 7.5 milyon liraya mal oldu.

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim