• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Ankara'daki oto galericilere denetim

Ankara'daki oto galericilere denetim
Kent merkezindeki oto galeriler ve tır parklarının şehir dışına taşınması için Büyükşehir Belediye Meclisinin verdiği süre bugün doldu. Bazı galeri sahipleri kent merkezinde kalacaklarını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Büyükşehir Belediye Meclisinin oto galeriler ve tır parklarının 1 Mart'a kadar şehir dışına taşınması kararı gereği denetim yapmaya başladı.

Kent merkezindeki oto galeriler ile Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki tır parklarının taşınmasına ilişkin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin verdiği yasal sürenin bugün dolması üzerine zabıta ekipleri, Valilik koordinesinde emniyet güçleriyle oto galericileri dolaşarak uyardı.

Ekipler, herhangi bir yasal işlem yapmadı ancak sözlü uyarıda bulundu.

Taşınma kararıyla ilgili Ankara 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten bazı iş yeri sahipleri, yargı sürecinin tamamlanmasını bekleyeceklerini, bu süre içinde de kent merkezindeki faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Zabıta ekipleri, Belediye Meclisince tanınan sürenin bugün dolduğunu anımsatarak uyarılara rağmen taşınmayan oto galerilerinin ruhsatlarının iptal edileceğini, iş yerlerinin mühürleneceğini bildirdi. Uyarıların ardından bazı oto galerinin sahipleri araçlarını kaldırımlardan yol kenarına çekti.

Bazı oto galerinin sahipleri de havaalanı yolunda oluşturulan sitenin kapasitesinin yetersiz olduğunu ve yerlerin yüksek fiyata satıldığını iddia etti. Oto galericiler, araçların teknik servis hizmetlerinin daha rahat karşılandığı ve daha yakın mesafedeki Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi'ne taşınmak istediklerini belirterek, belediye tarafından bu alanın hazırlanmasını talep etti.

Yarından itibaren araçlarını kaldırımlardan çekmeyen iş yerlerinin önüne belediye ekipleri tarafından beton bariyerler konulacak.

Şaşmaz Sanayi Sitesi'nde tırların park edildiği alana girişlerin engellenmesi için de Büyükşehir Belediye ekiplerince beton bariyer konuldu. Tırlar için belediyenin gösterdiği Kazan ilçesindeki parkın yeterli büyüklükte olmadığını iddia eden esnaf, yetkililere, daha geniş bir alana taşınmak istediklerini söyledi.

Oto galerilerin taşınmasına ilişkin süreç

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 15 Ocak'taki toplantısında 2. el oto alım satımı yapan oto galerilerinin 1 Mart'a kadar Esenboğa yolundaki iş yerlerine taşınması kararı alınmıştı.

Kararda, Ankara’da ikinci el oto alım satımı yapan iş yerlerinin yaygınlaştığı, apartmanların giriş katlarının oto galerileri tarafından kiralandığı, araçların da yol kenarlarında, kaldırımlarda ve yollarda sergilenmesi nedeniyle yayaların kaldırımlarda rahat yürümeleri ve trafiğin sağlıklı akışının engellediği belirtilmişti. 1 Mart 2016'ya kadar kent merkezinin dışına taşınmayan oto galerilerinin ruhsatlarının iptal edileceği, iş yerlerinin de mühürleneceği açıklanmıştı.

Bazı iş yeri sahipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Ankara 7. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin, "Ruhsat iptali ve iş yerinin faaliyetten mene ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği" gerekçesiyle 22 Şubat 2016'da yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Bu haber toplam 5791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim