• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Kömür kullanımı yüzde 245 arttı, fakat Yatağan'da hava kalitesi iyileşti

Kömür kullanımı yüzde 245 arttı, fakat Yatağan'da hava kalitesi iyileşti
Hava kalitesi ölçümlerine göre, Yatağan Termik Santrali'nde kömür kullanımı artmasına karşın, bölgede hava kalitesi yükseldi.

Yatağan Termik Santrali'nde kömür kullanım miktarı artmasına karşın, bölgedeki hava kalitesinin yükseldiği bildirildi. Bereket Enerji Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Yatağan Hava kalitesi ölçüm istasyonunun verilerine dayalı bir rapor hazırlandı. Yatağan Kaymakamlığı'nca Muğla Valiliği'ne gönderilen raporda "2015 ocak ayı ve 2016 ocak ayı Yatağan Termik Santralinin kullandığı kömür miktarının 2016'da bir önceki yıla oranla yüzde 243 arttığı, buna rağmen hava kalitesinin önceki yıla göre daha iyi bir noktaya geldiği memnuniyetle görülmüştür" denildi.

İlçenin havası daha temiz

Yatağan genelinde, konut ve işyerleri ile birlikte termik santralin verilerinin değerlendirildiği raporun sonuçlarına göre, 2016 yılında SO2 (kükürtdioksit) oranı bir önceki yıla oranla yüzde 41 düştü. Raporun sonuç bölümünde ise "2016 yılının 2015 yılına göre daha az yağışlı bir yıl olmasına rağmen hava kalitesinin düzelmeye devam ettiği, Yatağan Termik Santrali'nde kullanılan kömürün kat ve kat artmasına rağmen hava kalitesindeki iyileşmenin devam ettiği görülmekte ve değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Arıtma için teknolojik bakım

Yatağan Termik Santral İşletme Müdürü Serdar Toprak, hava kalitesindeki değişimi Aralık 2014'te devraldıkları santralde hemen sürekli emisyon izleme ölçüm sistemini kurduklarını ve baca gazlı arıtma tesislerinde büyük çapta teknolojik bakımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Toprak, elektro-filtre tesislerinin yenilendiğini ve toz tutma kapasitelerinin de arttırıldığını vurguladı.

MWh başına emisyon geriledi

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise Yatağan Termik Santrali'ni devraldıktan sonra yaptıkları bakımlar sayesinde MWh başına karbon emisyonlarını ciddi oranlarda düşürdüklerini vurguladı. Saldanlı, "Santralımızda önümüzdeki yıl yapacağımız modernizasyonlarla 2019 sonrası yürürlüğe girecek yeni emisyon sınır değerlerini sağlayacak şekilde çalışılacak. Böylece, santralimizin verimi artacak, Avrupa standartlarında işletmecilik yapılacak, sera gazı salımı azaltılarak iklim dostu bir yol izlenecek" dedi.

Bu haber toplam 26441 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim