• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Enflasyonla mücadeleye Kuyumculardan da destek geldi

Enflasyonla mücadeleye Kuyumculardan da destek geldi
Mustafa Atayık: "Dış kaynaklı saldırılarla köpürtülerek artan döviz fiyatlarıyla yeniden adeta hortlatılan enflasyon canavarıyla mücadele edilecek" dedi.

İstanbul Kuyumcular Odası'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, oda olarak bu kampanyayla ilgili tüm meslektaşlarına gerekli duyuru ve bilgilendirmeleri yaptıklarını aktardı.

Atayık, vatandaşların, Enflasyonla Topyekun Mücadele afişi ve logosunun olduğu tüm kuyumcu mağazalarından program süresi boyunca indirimli olarak alışveriş yapabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çünkü, milli ekonomimize yönelen toplu ve çok yönlü saldırılara karşı ancak kenetlenerek ve tek yumruk halinde mücadele vererek galip gelebiliriz.

Sadece devletimizin ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının değil, tüm sektörlerin, firmalarımızın, STK'ların ve ekonomimizin en önemli unsuru olan tüketiciler, şayet yeni bir kurtuluş savaşı ruhuyla bu konuyu sahiplenebilirse sonuç alabiliriz.

Halkımızın hem iyi günlerinde (düğün, nişan, Anneler Günü, Sevgililer Günü vs) hem de kötü günleri, sıkıntılı süreçlerinde dostu (yastık altı tasarruflar) ve sırdaşı olan kuyumculuk sektörü olarak elimizi taşın altına koyuyoruz."

Atayık, "Devletimizin başlattığı bu kampanyada çarkların yeniden sağlıklı dönmesi için gerekli olan mücadeleye ve fedakarlığa biz de varız diyoruz. Herkes bilmeli ki ülkemiz çok güçlüdür, Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde yokluk yıllarında bu ülkeyi 7 düvelle çarpışarak geçit vermeyen milletimiz, elbetteki bize açılan bu ekonomik savaşa da gerekli olan cevabı verecek ve bu mücadeleden alnımız ak olarak çıkacağız." yorumunu yaptı.

Atayık, dış kaynaklı saldırılarla köpürtülerek artan döviz fiyatlarıyla yeniden adeta hortlatılan enflasyon canavarıyla yapılacak mücadeleye işçilik maliyetlerinde en az yüzde 10 indirim yaparak ülkede sayıları 40 bini bulan büyük kuyumcu ailesi olarak kendilerinin de destek verdiğini ifade etti.

"Enflasyonla Topyekun Mücadele'nin bir neferi olmaya hazırız"

Mustafa Atayık, enflasyonun karamsarlık, işsizlik, yatırımsızlık, ümitsizlik, piyasalardaki döngünün kaybolması ve yokluk olduğunu belirterek, "Döviz artışlarını fırsat bilerek acımasızca fiyat artışı yapanlar da bilsinler ki bugün kazançlı gibi görünseler de yarınlarını kaybedeceklerini çok iyi bilmelidir.

Başka bir ülkemiz ve Türkiye'miz yok. Hepimiz, aynı geminin yolcularıyız. Gemi su aldığında bundan eninde sonunda hepimiz etkileneceğiz. Enflasyon, aslında kazanını olmayan bir tehlikeli oyundan başka bir şey değildir." bilgisini verdi.

Atayık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelin daha çok üreterek, yatırım yaparak, tasarruf yaparak ve tüketerek başını yeniden kaldıran enflasyon canavarına Osmanlı tokadını hep birlikte atalım. Ülkemizi ekonomik açıdan tam anlamıyla bağımsızlığını kazanan, fiyat istikrarını kuran ve bunu on yıllarca devam ettiren dünyanın ilk 10 ülkesi haline getirelim.

Bu potansiyel, insanımızda, yatırımcılarımızda ve yöneticilerimizde fazlasıyla vardır. En büyük eksikliğimiz; moral ve motivasyon eksikliğimizden kaynaklanıyor. Silkinip kendimize gelelim, birlik olalım, fiyat artışı yerine fedakarlık yaparak indirim yapalım ve ülkemizin yeni ufuklara güzel ve müreffeh günlere kavuşması için elimizi taşın altına koyalım.

Unutmayalım ki çağımızın ekonomideki vebası olan enflasyonun panzehiri; daha çok yatırım ve üretimdir. Tıpta olduğu gibi enflasyonla mücadelede de moral ve motivasyon kadar kararlılık kritik öneme sahiptir. Burada sadece devletin, Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın güçlü durması yetmiyor.

Adeta zincirin kopmaz parçaları olarak bu sürece iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve firmalarımızın dahil edilmesi şarttır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşmesi için devlet-iş dünyası-vatandaş birlikteliğinin bir süre kararlılıkla devam etmesi gerekiyor."

Atayık, enflasyonla mücadelede başarıya ulaşmanın yolunun, dünyaya inat ve tüm geleceği kazanmak için gerekirse birkaç ay fedakarlık yaparak tüm artan girdi ve ham madde fiyatlarına göğüs gererek bunları, fiyat etiketine artış olarak yansıtmamaktan geçtiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Biz, bugün 150’den fazla ülkeye ihracat yapan ve dünyada liderliğe oynayan ülkemizdeki tek sektörün temsileri olarak tek kazanç kalemimiz olan işçilik fiyatlarında en az yüzde 10 indirim yaparak Enflasyonla Topyekun Mücadele'nin bir neferi olmaya hazırız.

Bir yandan döviz karşında TL’nin değer kaybıyla hem iç piyasada hem de ons fiyatlarının dünyada artışa geçmesiyle yükselen altın fiyatlarına rağmen işçilik fiyatlarımızda indirim kampanyasını başlatarak halkımızın ve devletimizin yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi dosta düşmana ilan ediyoruz."

 

Bu haber toplam 2784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim