• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Horoz Lojistik, Renault Trucks ile e-ticaret yatırımlarına devam ediyor

Horoz Lojistik, Renault Trucks ile e-ticaret yatırımlarına devam ediyor
Türkiye lojistik sektörünün önemli oyuncularından Horoz Lojistik, 2019yatırımlarını Renault Trucks’tan teslim aldığı 10 adet çekici iletamamlıyor.

Horoz Lojistik, e-ticaret lojistiği ve yurtiçi taşımacılığına yaptığı yatırımları doğrultusunda özmal filosunu 10 adet Renault Trucks T 460 4x2 çekici ile genişletiyor.

Yeni çekicilerin teslimat törenine Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz, Yurtiçi Lojistik Grup Başkanı İlker Özkocacık, Yurtiçi Komple Taşıma Direktörü Aykut Baran ve Renault Trucks adına Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Bölge Satış Müdürü Arda Girgin, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Genel Müdürü Mesut Süzer, Koçaslanlar Hadımköy Şube Müdürü Ahmet Sezer katıldılar. Renault Trucks Finansal Hizmetler (RTFS) Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak da törende bulundu.

2019 yılını sektörlerdeki daralmalara rağmen yüzde 10’un üzerinde büyüme ile kapatacağız

2019 yılının tüm sektörler için zorlu geçtiğini dile getiren Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz; “Genel olarak 2019, ticaret hacimlerinin büyüdüğü bir yıl olmadı. Sektörlere göre değişkenlik gösteren yüzde 15, 20 hatta 25’lere varan daralmalar yaşandığını gördük. Tabi ki bu durum, bizlerin iş hacmini de etkiliyor. Buna rağmen Horoz Lojistik olarak 2019’u yüzde 12-15 arasında büyüme ile kapatacağımızı ön görüyoruz. Yeni iş imkanları, yeni ürünler ve olmadığımız pazarlara bazı yatırımlar geliştirerek sektöre göre iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Genelde Horoz Lojistik olarak yüzde 20-25 arasında yıllık büyüme gösteriyoruz. Ancak 2019 yılını, piyasa beklentilerine göre bu şekilde planlamıştık. Dolayısıyla 2019 için hedefimizi tutturduk. Geliştirdiğimiz iş alanlarımız için de bu yıl son olarak Renault Trucks çekicilere yatırım yaptık.” diye belirtti.

e-ticaret ile büyümeye devam ediyoruz

Yeni Renault Trucks çekicilerini yurt içi taşımacılık operasyonlarında kullanacaklarına değinen Gürbüz; “Horoz Lojistik olarak 2014 yılında başlayan, 2017-2018’de büyüyen, özellikle yurtiçi taşımacılık içinde gelişen e-ticaret alanına odaklandık. Ayrı ayrı sektörlere baktığımızda ticaret küçülüyor ancak sektörlerde e-ticaret’in aldığı pay sürekli büyüyor. Daralan ekonomilerde markaların daha geniş coğrafyalarda satışlarını arttırabilmeleri, e-platformdan bütün Türkiye’ye hatta dünyaya uzanabilmeleri gerçekten çok kolay. Bu nedenle artan talep ile dağıtım tarafımızı gelişiyoruz. Kargoların taşımadığı büyük ürün gruplarının e-ticaret taşımacılığında sektör lideriyiz. Bu alanda tüm büyük e-ticaret platformların ana tedarikçisiyiz ve yurtiçi taşımacılığında yatırımımızı arttırıyoruz. Bu çerçevede altyapımızı, Renault Trucks araçlar ile sağlamlaştırıyoruz.” dedi.

Rekabette filomuz önemli

Gürbüz, dağıtım alanında zamanla yarıştıkları parsiyel taşımacılıkta araçların operasyonlara değer katması gerektiğine değindi; “Her gün İstanbul’dan 81 şehire çıkışlarımız oluyor. Ankara’dan da bu dağıtımlara başladık. Çok yakında 81 ilden 81 ilde olacak bir yapıya gidiyoruz. Dolayısıyla bu tarz operasyonlarda yüksek performanslı ve özellikli araçlar ile hizmet vermek büyük önem taşıyor. Ayrıca servis hizmetlerinde aldığımız destek, rekabetçi koşulları çok etkiliyor. Bu nedenlerle hem araçlarına hem de satış sonrası hizmetlerine güvendiğimiz Renault Trucks çekiciler ile filomuzu geliştirdik.”

Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise; “Horoz Lojistik ile her zaman çok farklı bir bağımız oldu. 16 yıl markamızı bayimiz olarak temsil ettikleri için araçlarımızı, teknik özellikleri, bayi ve servis ağı gibi tüm detayları aslında masanın öbür tarafında da deneyimlediler. Bu nedenle müşterimiz olarak Horoz Lojistik ile bağlarımızın devam etmesi bizler için ayrıcalıklı bir durum.” açıklamasında bulundu.

Gürkan Gürbüz, Renault Trucks araçlarını çok iyi tanımalarının yanı sıra her zaman diğer Renault Trucks kullanıcılarından da olumlu duyumlar aldıklarını belirterek; “Diğer firmaların da deneyimlerini ve memnuniyetlerini de duyuyoruz. Dolayısıyla Renault Trucks çekicileri tercih etmek bizim için çok düşünülecek bir seçenek olmadı.” dedi.

Horoz Lojistik Yurtiçi Lojistik Grup Başkanı İlker Özkocacık ise; “Horoz, öncü girişimleri ve Türkiye’de ortaklık yapısı açısından lider bir lojistik firması. Türkiye geneline yayılmış, gayri safi milli hasıladan pay almış, 29 ilde boyutları 1000 ile 40.000 arasında değişen depolarıyla 81 il ve 970 ilçeye hizmet veren dev bir kuruluş. Son dönemde sektöre sunduğumuz yeni ürünler ile sadece organik değil aynı zamanda paralel olarak genişleyen bir firma. Paydaşlarımız çok fazla. Bordrolu personellerimizin 4 katı fazla paydaşlarımız üzerinden de istihdam sağlıyoruz. Her yatırım yeni iş imkanı, her yeni iş imkanı yeni istihdam, her istihdamı da ülkemize yapılan bir katkı olarak görüyoruz. Bu nedenle farklı alanlarda kendimizi geliştirirken, filo yatırımlarımıza da önem veriyoruz” diye belirtti.

Renault Trucks Finansal Hizmetler ile yatırım koşullarımız kolaylaşıyor

Gürkan Gürbüz, Renault Trucks alımlarında toplam çözümlerden faydalandıklarını belirtti; “Alımlarımızın hızlanmasında Renault Trucks Finansal Hizmetler’in de katkısı çok büyük. Sunulan finansal paket çözümleri ile alım yapmak için çok da düşünmemize gerek kalmadı. Rekabetçi şartları hızlı bir süreçte sunmaları, önemli bir kriter oldu.”

Renault Trucks Finansal Hizmetler Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Çolak teslimat ile ilgili olarak; “Renault Trucks Finansal Hizmetler olarak, 2018 – 2019 yıllarında 600’ün üzerinde Renault Trucks finansmanı yaptık. Horoz Grubu’na yapmış olduğumuz 10 adetlik Renault Trucks Finansmanı, bizim için önemli projelerimizden biri oldu. Yıllarca bayiliğimizi yapmış olan Horoz Grubu ile bağlantımız hiç kopmadı. Araç alımı gündeme geldiğinde, çok kısa bir sürede, ideal bir finansman paketi sunduk. Bu anlamda Renault Trucks ve Horoz Lojistik işbirliğinin devamında rolümüzün olmasından memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde açıkladı.

2020 yılı da 2019 gibi geçebilir

2020 beklentileri ile görüşlerini açıklayan Gürbüz; “2020 beklentilerini, piyasa ön görüleri ve kendi beklentimiz olarak iki ayrı cepheden değerlendiriyoruz. 2020’yi genel olarak 2019 yılı gibi bekliyoruz. Ancak kendi tarafımızdan baktığımızda özellikle ev teslimatı gibi katma değerli iş alanlarımızla enflasyonun üzerinde ortalama yüzde 15 civarında bir büyüme bekliyoruz. Bünyemizde beklentilerimiz, piyasa beklentilerinin üzerinde hedeflerle devam ediyor.” dedi.

renault-trucks_horoz-lojistik_teslimat_gorsel-1.jpgrenault-trucks_horoz-lojistik_teslimat_gorsel-2.jpg

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim