• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

FPD’nin yeni yönetimi belli oldu

FPD’nin yeni yönetimi belli oldu
Finansal planlamayı geleceğin mesleği olarak ülkemizde geliştirmeyi amaçlayan Finansal Planlama Derneği’nin yeni yönetimi seçildi.

Türkiye’de henüz uygulaması olmayan finansal planlama mesleğini geliştirmeyi ve Sertifikalı Finansal Planlama Uzmanı unvanına sahip olmak isteyenlere yönelik eğitim ve sınavlar düzenlemeyi amaçlayan Finansal Planlama Derneği (FPD), 9 Aralık 2015 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında yeni yönetimini belirledi.

Yapılan seçimde Yönetim Kurulu üyeliklerine aşağıdaki isimler seçildi.

YÖNETİM KURULU

ASIL ÜYELER

 

YEDEK ÜYELER

Doğan Murat Ergin

 

Okan Alpay

Alparslan Budak

 

Ömer Zühtü Topbaş

Ekin Fıkırkoca Asena

 

Burçin Mavituna

Tuğba Oğan

 

Murat Araslı

İlknur Üner

 

Mustafa Selim Yazıcı

Engin Kurun

 

Murat Oktay

Yalçın Karapınar

 

Başak Başar

 

Denetim Kurulu için yapılan seçimde ise FPD’nin yeni Denetim Kurulu üyeleri aşağıdaki isimlerden oluştu.

DENETİM KURULU

ASIL ÜYELER

 

YEDEK ÜYELER

Arzu Odabaşı

 

Ali Yekta Nazlı

Hakan Osmanoğlu

 

Ülkem Başdaş

Çağrı Göktaş

 

Kerim Türel

 

FPD’nin 14 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Doğan Murat Ergin FPD Başkanı, Alparslan Budak Başkan Yardımcısı oldu. Ekin Fıkırkoca Asena, FPD Sekreterliğine seçilirken İlknur Üner, FPD Saymanı olarak belirlendi.

 
 

Doğan Murat Ergin (FPD Başkanı) Kimdir?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ergin 1992 yılından itibaren çeşitli sermaye piyasası kuruluşlarında orta ve üst düzey yönetici olarak çalışmıştır.

Satış gücü yönetimi, pazarlama ve ilişki yönetimi konularındaki mesleki çalışmalarını son dönemde yatırımcı psikolojisi ve yatırım kararı alma mekanizmaları odaklı faaliyetlerle derinleştirmiştir.

Halen İstanbul Üniversitesi (AUZEF) Tarih Fakültesi öğrencisidir. İngilizce ve Almanca bilen Ergin, Sermaye Piyasaları İleri Düzey ve Vadeli İşlemler Lisanslarına sahiptir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Trekking, resim ve felsefe konularına ilgi duymaktadır.

Alparslan Budak (FPD Başkan Yardımcısı) Kimdir?

Alparslan Budak, 2001 yılından itibaren Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde çalışmakta olup halihazırda kurumun araştırma, kurumsal iletişim ve uluslararası ilişkiler faaliyetlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısıdır.

Budak, 1993-2001 yılları arasında Demir Yatırım Menkul Değerler A.Ş.de, araştırma, portföy yönetimi, kurumsal finansman ve uluslararası iş geliştirme departmanlarında görev yaptı.

Alparslan Budak, İzmir Fen Lisesinin ardından 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında İngiltere University of Birmingham’da Para, Banka ve Finans konusunda yüksek lisans derecesi aldı.

Finansal Planlama Derneği Nedir?

Finansal Planlama Derneği (FPD), 1 Aralık 2014 tarihinde, finans piyasalarında çalışan 23 üst düzey yöneticinin girişimleriyle İstanbul’da kuruldu. Finansal Planlama Derneği, Türkiye’de henüz uygulaması olmayan finansal planlama mesleğini geliştirmeyi ve Sertifikalı Finansal Planlama Uzmanı unvanına sahip olmak isteyenlere yönelik eğitim ve sınavlar düzenlemeyi amaçlıyor.

Finansal Planlama Nedir?

Finansal planlama, kişilerin tüm finansal ihtiyaçlarını bir bütün olarak değerlendiren ve kişiye en uygun finansal çözümleri sunan bir danışmanlık hizmetidir. Finansal planlama uzmanı, kendisine başvuranların gelirlerini, giderlerini, varlıklarını, borçlarını, risk alabilme profillerini ve gelecekte ulaşmayı istedikleri hedeflerini detaylı bir şekilde değerlendirir. Değerlendirme sonucunda kişiye, sigortacılık, bankacılık, gayrimenkul, finansal yatırım, borçlanma, vergi konuları dahil olmak üzere kendisine özel olarak hazırlanan planı sunar. Kişiler, hazırlanan planı alıp kendileri uygulayabilecekleri gibi, uygulama konusunda finansal planlama uzmanından da destek alabilir.

Sertifikalı Finansal Planlama Uzmanı Nedir?

Sertifikalı Finansal Planlama Uzmanı (CFP-Certified Financial Planner), bireylerin özel finansal danışmanıdır. CFP sertifikalı uzmanlar, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir eğitim programını bitirip eğitim sonucunda yapılan zor bir sınavı geçmek zorundadırlar. Ayrıca, CFP unvanını korumak için düzenli olarak mesleki bilgilerini güncellemeli ve mesleğin gerektirdiği etik ilkelere en üst düzeyde bağlı kalmalıdır. 2015 yılı itibariyle, 25 farklı ülkede 160.000’e yakın Sertifikalı Finansal Planlama Uzmanı bulunmaktadır.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim