• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Orta gelir tuzağından çıkışın reçetesi Bilgi Teknolojileri

Orta gelir tuzağından çıkışın reçetesi Bilgi Teknolojileri
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Katma değeri artırmak anlamında Bilgi Teknolojileri'nin nasıl bir yerde bulunduğu herkesin malumu. Bilgi Teknolojileri, Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkış reçetelerinin en önemlilerinden" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından "CIO’ların 2016 Ajandası ve Tedarikçi Seçim Kriterleri" konulu panel MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlendi. MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kamil Sağıroğlu moderatörlüğünde yapılan panel programına MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı İhsan Taşer, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Vakıf Bank Genel Müdür Yardımcısı Ali Engin Eroğlu, BIST Genel Müdür Yardımcısı Adnan Metin, Turkcell CIO Gediz Sezgin, Aselsan Güvenlik Sistemleri Grup Başkanı Dr. Ünal Koyaz ve davetliler katıldı.

MÜSİAD ev sahipliğinde düzenlenen "CIO’ların 2016 Ajandası ve Tedarikçi Seçim Kriterleri" konulu panelde açılış konuşması yapan Nail Olpak, pazartesi günü Ankara'da STK'ların katıldığı, teröre karşı açıklanan ortak basın bildirisine destek verdiklerini belirten Olpak, Ankara'da düzenlenecek yürüyüşe üyeleriyle katılacaklarını söyledi.

Huzur, güven ve pozitif istikrarın önemine vurgu yapan Olpak, teröre tepki gösterirken, bu olaylarla hiç ilgisi bulunmayan Doğu ve Güneydoğu doğumlu vatandaşların ve ilgisiz kurumların hedef alınmasının ise son derece yanlış olduğunun altını çizdi.

‘Bilgi Gelişimin En Önemli Unsurudur’

Bilginin, gelişmeyi sağlayan en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden Olpak, “Bunun birikimiyle zaman içinde dijital devrim denilen çağa kadar geldik. Bugün küçücük cihazlarla bilgiye ulaşacak konumdayız. MÜSİAD bu gelişmeleri takip ederek, buna entegre olan ve katkı sağlayan kurumlardan biri” dedi.

‘Bilgi Teknolojileri Orta Gelir Tuzağından Çıkışın Reçetesidir’

Bilgi Teknolojilerinin (BT), Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkış reçetelerinin en önemlilerinden olduğunu ifade eden Olpak, “İnanıyorum ki bu panel, sektörel anlamda, üyelerimiz, tüm firmalar ve ülkemiz için önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Bilgi Teknolojilerinin (BT), bilginin işlenmesi, dönüştürülmesi ve saklanması gibi önemli işlevlere sahip olduğuna değinen Olpak, iş ve ticaret hayatının dönüşmesiyle birlikte sektörleri geliştirmek, rekabetçi kılmak ve katma değeri artırmak anlamında da BT'nin nasıl bir yerde bulunduğunun herkesin malumu olduğunu söyledi.

‘Türkiye İyi Yönetilirse Herkesin İşi Zaten İyi Olur’

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı İhsan Taşer, üyeleri arasında ortak temsil gücü sağlamayı ve değerleri çerçevesinde iş birliği yaparak yerel ve global ölçekte ticareti geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Taşer, "Kendimize biçtiğimiz misyon BT sektörünün yeterli büyüklük ve güce erişmesine katkı sağlayarak, ülkemizin refaha ulaşmasında lokomotif sektör olmasını sağlamak. Hedefimiz ise paylaşarak kazanmak" ifadelerini kullandı.

2014 yılında BT Sektör Raporu hazırladıklarını hatırlatan Taşer, Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkmada bir MÜSİAD BT çözüm modeli ortaya koyduklarını aktardı.

Türkiye iyi yönetilirse herkesin işinin zaten iyi olacağını dile getiren Taşer, bu çerçevede hareket ettiklerini ve buna katkı sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

‘Üyelerimizin Yaptığı İhracat Tüm Dünyaya Ulaştı’

Panel Programında MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kamil Sağıroğlu “MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektörü ve Üye Yetkinlik Envanteri” tanıtımını gerçekleştirdiği bir sunum yaptı.

Üyelerinin yaptığı ihracatın tüm dünyaya ulaştığını belirten Sağıroğlu,”Üyelerimizin bir çoğu, ihracatı hedefleyen milli çözümlerle, hem yurt içi hem de yurt dışında bir çok ödül kazanmıştır. MÜSİAD ekosistemi, sağladığı birlikte çalışma kültürüyle geniş ürün gamının yanında daha zengin çözümler oluşturulmasını da sağlamaktadır” diye konuştu.

‘Dünyada Borsalar Artık Teknoloji Şirketi Olmaya Başladı’

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Adnan Metin, Borsa İstanbul'un 2012 yılında başlattığı dönüşüm programına devam ettiğini, bunun iş ve teknolojinin birlikte dönüştüğü bir program olduğunu kaydetti.

2015-2016 yılı sonunda devreye almaya planladıkları büyük dönüşüm projeleri olduğuna değinen Metin, ”Bu projeyle Borsa'nın alt yapısını ve teknolojisini uçtan uca yeniliyoruz. Bu sadece Nasdaq'tan alınacak teknolojilerle değil buna paralel olarak bizim geliştirdiğimiz ve Nasdaq'tan alacağımız teknolojileri tamamlayan ürünler de bu yılsonunda birinci, gelecek yıl sonunda ikinci fazını tamamlayacağımız projelerle canlı kullanıma alınacak” dedi.

Adnan Metin Konuşmasına Şu şekilde Devam etti:

“Nasdaq ile başladığımız proje bizim açımızdan sadece teknoloji transferi projesi değil. Yaklaşık 50 kişilik bir ekibi yurt dışında eğittik. Projenin gerçekleşmesi için çalıştırdığımız bir proje. Proje tamamlandıktan sonra kendi göbeğimizi kendimizin kesebileceği bir yetkinliğe ulaşıp bu ürün ve hizmetleri çevre coğrafyaya pazarlamak vizyonumuz var.

Dünyada borsalar artık teknoloji şirketi olmaya başladı. Nasdaq, Londra, Singapur Borsası gibi borsalar, gelirlerinin ancak 3'te 1'ini piyasa işlemlerinden el ediyor, kalan kısmı teknoloji ve veri satışından geliyor."

‘4.5 G Yeni Bir Dönem Açacak’

Turkcell Bilişim Daire Başkanı (CIO) Gediz Sezgin de 4.5G'nin yeni bir dönemi açacağını belirterek, “Yapılan ihalede en büyük bandı en hızlı iletişim imkanını müşterilerimize verecek şekilde alarak liderliğimizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. 1 Nisan'daki lansmana yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Alt yapımızı liderliğimizi sürdürecek şekilde, en yüksek hızı müşterilerimize sağlayacak tek operatör olarak güçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

‘Bankamızın Teknolojik Alt Yapısı Yenilendi’

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ali Engin Eroğlu da bankanın teknolojik alt yapısının uçtan uca yenilendiğini ve gelecek dönemde bu dönüşüm programının meyvelerini toplamak istediklerini belirterek, analitik uygulamalara ağırlık verecekleri bir dönem içine girdiklerini söyledi.

‘Asıl Eforumuzu Merkezileşme Politikalarına Ayıracağız’

Aselsan Bilgi Yönetim Direktörü Fatih Bilgi ise Aselsan hakkında bilgi vererek, gelecek yıllarda asıl eforlarını merkezileşme politikalarına ayıracaklarını vurguladı.

Dünyada BT harcamalarının ciroya oranının yüzde 3,3 öngörüldüğünü belirten Bilgi, "Biz Aselsan olarak bunun altındayız. BT harcamalarının faaliyet giderleri içindeki payı ise dünyadaki rasyo yüzde 2'lerde, biz Aselsan olarak bu noktadayız" diye konuştu.

Bu haber toplam 2482 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim