• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek: İş adamlarımız, şirketlerimiz rahat olsunlar

Başbakan Yardımcısı Şimşek: İş adamlarımız, şirketlerimiz rahat olsunlar
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bizim yaptığımız terörün finansmanını kurutmaktır. Vatandaşımız müsterih olsun şirketlerimiz, iş adamlarımız, girişimcilerimiz rahat olsunlar." dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Terör olaylarına ilişkin bir soru üzerine Şimşek, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, terör olayları nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa, ailelere de sabır dileğinde bulundu.

Türkiye'yi demokratikleştirdikçe, bölgeyi ayağa kaldırdıkça, temel hak ve özgürlükleri artırdıkça terör örgütünün daha da vahşileştiğini, daha da şiddete ve terör başvurduğunu belirten Şimşek, "Bu bölücü terör örgütü göreceksiniz, büyük bir başarısızlığa uğrayacaktır. Çünkü şu anda milletimiz bir ve beraberdir." ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin birbirleriyle paslaştığını da anlatan Şimşek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK terör örgütünün amacının Türkiye'de istikrarsızlık yaratmak, ülkenin yükselişini durdurmak olduğunu söyledi. Şimşek, önümüzdeki dönemde devletin terör örgütlerinin yok olmasını sağlayacak çok daha güçlü bir planı ve çabası olacağını belirtti.

"Finansman kaynaklarının kurutulması önemli"

FETÖ ile bağlantılı şirketlere ve iş adamlarına yönelik operasyonu da değerlendiren Şimşek, 17-25 Aralık sonrasındaki sürecin milat olduğunu vurguladı. Şimşek, bu dönemden sonra terör örgütünün kara parasını aklayan, terörizmin finansmanını sağlayan şirketlerin, bireylerin suçlu olduğunu ve şu anda bu konuda hukukun işlediğini söyledi.

Şimşek, "Bu firmalar kendilerini biliyorlar, diğer firmalarımız, diğer girişimcilerimiz rahat olsunlar. Çünkü OHAL, bu tedbirler onlara yönelik değildir. Bizim derdimiz devlete çöreklenmiş ve en son bir darbe girişimiyle bu ülkenin geleceğini karanlığa gömmeye çalışan, bu ülkenin demokrasisini yok etmeye çalışan, hukuk devletini yok etmeye çalışan, geniş bir ağı olan bir terör örgütünün devletten temizlenmesi sürecidir." şeklinde konuştu.

Suçun şahsiliğine dikkati çeken Şimşek, operasyon yapılan şirketlerin Türkiye'nin birer değeri olduğunu, amaçlarının söz konusu varlıkları yok etmek olmadığını kaydetti. Şimşek, "Bizim derdimiz terör örgütünü yok etmek. Onun finansmanı kurutmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"İş adamlarımız, şirketlerimiz rahat olsunlar"

Söz konusu terör örgütünün finansman kaynaklarının kurutulmasının kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, "Milletten zorla topladıkları paralarla bugün Avrupa'da Türkiye aleyhine propaganda yapıyorlar." görüşüne yer verdi.

Terörün finansmanının kurutulmasının Türkiye'nin önünü açacağının altını çizen Şimşek, bu şekilde Türkiye'nin kaynaklarının ülke aleyhine kullanılmasının önleneceğini söyledi.

Şimşek, terör örgütlerinin devlete kümelenmesine hiç kimsenin izin vermeyeceğini ifade ederek, "Dolayısıyla bizim yaptığımız şey hukuk devleti içerisinde terörün finansmanını kurutmaktır. Bunların sayıları bini geçmez. Dolayısıyla vatandaşımız müsterih olsun, şirketlerimiz, iş adamlarımız, girişimcilerimiz rahat olsunlar, yatırımlarına, işlerine, güçlerine baksınlar. Bankalarımızla bu anlamda yakın diyalog içerisindeyiz. Onlar da rahat olsunlar. Gerekirse tekrar onlarla bir araya gelinir." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminin ülke ekonomisine etkilerini değerlendiren Şimşek, bu süreçte aldıkları tedbirleri anlattı. Milletin bu süreçte Türk lirasına güvendiğine dikkati çeken Şimşek, "Darbe girişimi ile başlayan ilk 3 haftada küresel yatırımcılar Türkiye'den para çıkarıyorlardı. Bu süreçte Borsa İstanbul'dan 616 milyon dolarlık, tahvilden 289 milyon dolarlık net çıkış olmuş. Ama son haftaya baktığımız zaman hisse senedine 186 milyon dolarlık, tahvile 478 milyon dolarlık giriş var." diye konuştu.

Ülkenin ekonomik temellerinin sağlam olduğuna işaret eden Şimşek, yurt dışındaki algının da iyileşmeye başladığını kaydetti. 

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim