• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

e-ticaret sektörüne 'kopyala-yapıştır' içerik uyarısı

e-ticaret sektörüne 'kopyala-yapıştır' içerik uyarısı
Wordapp Üst Yöneticisi Arel, e-ticaret sitelerindeki kopyala yapıştır içerikler hakkında, "İnternetten düzenli alışveriş yapan kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürünlere olumsuz yaklaşıyor." dedi.

E-ticaret siteleri için yazılı içerik üreten Wordapp Üst Yöneticisi (CEO) Cem Akbar Arel, e-ticaret sitelerinde kopyala yapıştır içeriklerin tüketicileri o sitedeki ürünlerden soğuttuğuna işaret ederek, "Tüm dünyada internet üzerinden düzenli alışveriş yapan kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürünlere olumsuz yaklaşıyor. Özgünlük yoksa, e-ticarette bir tık geride kalırsınız." çağrısında bulundu.

e-ticarete ilişkin soruları cevaplayan Arel, dünyadaki e-ticaret pazarının 2.3 trilyon euro düzeyinde olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin e-ihracat hacminin ise 4 milyar avro civarında seyrettiğini belirtti.

Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için e-ihracatın önemine değinen Arel, satılacak ürünün doğru kelimeler ile anlatılması gerektiğine dikkati çekti. 

"Bir kahve makinesi tüm sitelerde aynı açıklama ile sunuluyor"

Online işletmeler arasındaki rekabet arttıkça özgün içeriğin önem kazandığına işaret eden Arel, internette satılan bir ürünün farklı sitelerde, aynı tanıtım ve ürün açıklaması ile pazarlanmasının e-ticarette karşılaşılan en büyük hata olduğunu söyledi.

"Bir kahve makinesi tüm sitelerde aynı açıklama ile sunuluyor." diyen Arel, kullanıcıların ürün yorumlarının yanı sıra özgün bilgilendirmeleri önemsediğini söyledi.

Arel şunları kaydetti:

"Ürünün teknik özellikleri hakkında yazılı içerik girme işi ciddiye alınmalı. Tüm dünyada internet üzerinden düzenli alışveriş yapan kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürünlere olumsuz yaklaşıyor. Özgünlük yoksa, e-ticarette bir tık geride kalırsınız.

E-ticaret alanında büyümeyi planlayan KOBİ'ler özellikle bin bir emekle ürettiği ya da satışını yaptığını ürünlerini kopyala yapıştır yazılı içeriklerle gölgelememeli.Ürün açıklaması olan ürünlerin satılma oranı, olmayana göre yüzde 350 daha fazla. Eğer içerikler iyice araştırılarak gerçek bilgiyle donatılmış halde yaptığınızda online alışveriş severler sizi tutacaktır. Biz dünya genelindeki 11 bin yazarımızın oluşturduğu tüm içerikleri Copyscape uygulaması ile özgünlük kontrolünden geçiriyoruz."

"Kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürüne olumsuz yaklaşıyor"

Online işletme sayısının her geçen gün arttığı dünyada firmaların ürünlerini ve hizmetlerini online ortamda da satabilmek istediğini aktaran Arel, "Hal böyle olunca pazardaki rekabet artıyor, firmalar müşterinin karşısına rakiplerinden daha önce çıkmak istiyor. Bunun için markaların uygulaması gereken en kritik nokta, satılan ürünü doğru ve özgün içerikler ile tüketiciye anlatmak oluyor." ifadelerini kullandı.

Arel, bu noktadan hareketle hali hazırda 11 binin üzerinde serbest çalışan (freelance) yazarı bulunan Wordapp'in online işletmeler için 25 farklı dilde özgün içerik üretimi yaptığını kaydetti.

Arel girişimine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Orta vadede dünya genelindeki 30 bin e-ticaret şirketinin içerik platformu haline gelmeyi hedefliyoruz. Tüketiciler sadece ürün fotoğrafının ve fiyatının yer aldığı sitelerden alışveriş yapmıyorlar. Marka hangi ülkeye yönelik strateji geliştiriyorsa, ürün içeriklerinin o ülkelerde yaşayan serbest yazarlarımız tarafından kendi dillerinde hazırlanmasını sağlıyoruz. Avrupa pazarına giriş yapmak isteyen bir çok Türk markasına da bu anlamda hizmet vermeye başlıyoruz."

Avrupalı e-ticaret şirketleri için içerik üretiyor

Arel, Wordapp’ı yeni dünya düzenine uygun bir platform olarak tanımlarken, Dünya Ekonomik Forumu’nun bu yılki içeriğinde ele alınan bir araştırmaya değinerek, "2027 yılında Amerika'da çalışan iş gücünün yarısından fazlasının freelance olması bekleniyor." bilgilerini verdi.

Geçen 3 yılda Avrupa’nın en büyük e-ticaret şirketleri için içerik üretmeye başladıklarını belirten Arel, uzun vadede yapay zeka destekli bir platform olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim