• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

THY,ı B787 Dreamliners uçakları için GEnx motorlarını seçti

THY,ı B787 Dreamliners uçakları için GEnx motorlarını seçti
GE ile Türk Hava Yolları, bayrak taşıyıcı havayolunun Boeing 787 Dreamliners uçaklarının motor temini için önemli bir anlaşmaya imza attı.

GE Havacılık'ın GEnx-1B motorları, Türk Hava Yolları'nın (THY) geçtiğimiz Mart ayında sipariş edilen 25 adet kesin ve 5 adet opsiyon olmak üzere, 30 adet Boeing 787 Dreamliners uçağına güç verecek. Türk Hava Yolları ayrıca, sipariş edilen GEnx-1B motorlarının bakımı, onarımı ve revizyonu için GE ile 15 yıllık bir TrueChoiceTM uçuş saati sözleşmesine de imza attı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın M. İlker Aycı yaptığı açıklamada, "GEnx motoru, Boeing 787 Dreamliner uçağındaki motorlar arasında optimum düzeyde güvenirlik, kullanım ve yakıt verimliliği sunuyor. İstikrarla genişlettiğimiz filomuzu modern uçak teknolojileriyle geliştirmeye devam ettiğimiz için GEnx’in, Türk Hava Yolları'nın ihtiyaçlarını gereğince karşılayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

GE Havacılık Satış ve Pazarlama Dünya Başkanı Chaker Chahrour, Türk Hava Yolları'nın siparişinin, operatörlerin B787 Dreamliner'a güç veren en popüler motor GEnx’in güvenirliğine ve performansına olan inancı doğruladığını söyledi. Chahrour, "Bu sipariş, Türk Hava Yolları ile olan ilişkimizi daha da güçlendirdi. GEnx motorunun Türk Hava Yolları’nın büyüyen filosuna katılmasını heyecanla bekliyoruz" dedi.

GE Havacılık programı sayesinde, 15 yıldan kısa bir sürede 2.000’den fazla GEnx motoru satışı ile tarihteki en hızlı GE motoru satışı gerçekleştirildi. En ileri teknolojileri ve malzemeleri barındıran GEnx, B787 uçağındaki mevcut bütün motorlar arasında en yüksek güvenirlik ve kullanım, en düşük yakıt tüketimi ve en uzun menzil özelliklerine sahip bir motor. Bugün ticari hizmetteki en yüksek basınç oranına sahip kompresör, GEnx’e itiş gücü sınıfındaki en iyi yakıt verimliliğini getirerek B787’nin en uzun güzergahlara uçmasını sağlıyor. GEnx'in inovatif, az yakan, ikiz halkalı ön karıştırma düzenine (TAPS) sahip yakma sistemi NOx'i ve düzenlemeye tabi diğer gazları günümüzdeki düzenlemeyle belirlenmiş sınırların altına indiriyor.

Dünyanın karbon lifli kompozitten imal edilmiş ön fan kasasına ve fan kanatçıklarına sahip ilk ticari motoru olan GEnx, daha hafif fan modülü, korozyona dayanıklı olması, daha az hat bakımı gerektirmesi ve daha güvenilir olmasıyla birlikte GE'nin ürettiği en sessiz motor olma özelliğini kazanıyor. Bu en son teknolojiler ve motor mimarisi, yüksek çalışma güvenirliği sağlayarak yıl içinde daha fazla uçuş gerçekleştirmek üzere GEnx’in güç verdiği B787 uçağından daha fazla yararlanmayı ve havayolu şirketlerine daha fazla geliri beraberinde getiriyor.

GEnx motoru Türkiye havacılık endüstrisiyle önemli bağlara sahip. Gebze'deki Türkiye Teknoloji Merkezi ve bu merkezdeki 400 mühendis, diğer ticari, askeri ve endüstriyel motorların yanı sıra GEnx motorunun tasarlanmasında da yer aldı. 33 yıl önce kurulan ve GE'nin yüzde 46 hisseye sahip olduğu TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 40'a yakın GEnx parçası imal ediyor.

TrueChoice motor bakım teklifleri paketi bir dizi GE özelliği ile motorun ömrü süresince isteğe göre uyarlanma özelliğini bir araya getiriyor. TrueChoice Overhaul, ister bir motor isterse bir filo için olsun, motor bakım atölyesini ziyaret hedeflerine, ekonomik önceliklere ve sahiplik kapsamına özgü, isteğe göre uyarlanan iş kapsamlarıyla zaman ve malzeme kontrolü sağlıyor. Bütün TrueChoice teklifleri, müşterilerin bakım yükünü azaltmalarına yardımcı olan GE Havacılık'ın veri ve analitik yeterliklerine ve deneyimine dayanıyor.

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim