• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Moldova, SolarCoin destekli güneş enerjisinde öncülüğe hazırlanıyor

Moldova, SolarCoin destekli güneş enerjisinde öncülüğe hazırlanıyor
Artan enerji ihtiyacını blok zinciri teknolojisiyle kendi öz kaynaklarından karşılamaya hazırlanan Moldova bunun ilk uygulamasını Moldova Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirecek.

Artan enerji ihtiyacını blok zinciri teknolojisiyle kendi öz kaynaklarından karşılamaya hazırlanan Moldova bunun ilk uygulamasını Moldova Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirecek. Üniversite enerji ihtiyacını kripto para destekli güneş enerjisiyle karşılayacak. 

Avrupa’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Moldova, kripto para destekli çevre dostu güneş enerjisinde marka yüzü olmaya hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı (UNDP),  Moldova’nın en büyük üniversitelerinden olan Moldova Teknik Üniversitesi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Güney Afrikalı bir blockchain startup’ı Sun Exchange ile anlaştı. Anlaşma çerçevesinde Moldova Teknik Üniversitesi enerji gereksiniminin neredeyse tamamını kripto kaynaklı güneş enerjisinden sağlayacak. Üniversite’ye bu yaz kitlesel fonlar ile bir megawattlık enerji kurulumu gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sun Exchange, kripto para birimleriyle okul veya iş yerlerinin enerjisini sağlamak için güneş enerjisi paneli veya pili alabileceğiniz bir pazar. Firma bir blockchain startup’ı olan ElectriCChain tarafından çıkartılan SolarCoin isimli kripto para birimini kullanıyor.

4 milyon nüfuslu Moldova, enerji ihtiyacının yüzde 74’ünü ithal ediyor. Bu kripto para destekli proje Moldova’nın Rusya gibi ülkelere enerji konusunda daha az bağımlı olmasını sağlayabilir.

Eğer bu kripto destekli proje başarılı olursa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı aynısını komşu ülkelerde de uygulamayı planlıyor.

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim