• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Lukoil OPEC'e 'esneklik' çağrısında bulundu

Lukoil OPEC'e 'esneklik' çağrısında bulundu
Rus petrol şirketi Lukoil’in Üst Yöneticisi Vagit Alekperov, "OPEC anlaşmasını ihlal etmeye gerek yok ancak piyasanın nasıl şekillendiği göz bulundurularak, kotalar artık daha esnek hale getirilmeli.” dedi.

Rus petrol şirketi Lukoil’in Üst Yöneticisi (CEO) Vagit Alekperov, petrol üretiminin kısılmasına yönelik OPEC anlaşmasında “esneklik” çağrısında bulunarak, “Hedeflere ulaşıldı ve petrol piyasalarında denge sağlandı. Anlaşmayı ihlal etmeye gerek yok ancak piyasanın nasıl şekillendiği göz bulundurularak, kotalar artık daha esnek hale getirilmeli.” dedi.

Alekperov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile varılan üretim kısıntısı anlaşmasının etkisini ispatladığını söyledi.

OPEC anlaşmasına ilişkin taraflar arasında 21-22 Haziran tarihlerinde bir toplantı yapılacağını anımsatan Alekperov, “Şu aşamada çok fazla bilinmeyen faktör var ve alınacak olası kararlara ilişkin yorum yapmayacağım. Ancak anlaşma 2019 ve 2020’ye kadar uzatılabilir.” diye konuştu.

Anlaşma sayesinde küresel petrol piyasalarının dengelendiğine işaret eden Alekperov, “Anlaşma kesinlikle faydalı oldu. Hedeflere ulaşıldı ve petrol piyasalarında denge sağlandı. Anlaşmayı ihlal etmeye gerek yok ancak piyasanın nasıl şekillendiği göz bulundurularak, kotalar artık daha esnek hale getirilmeli.” ifadelerini kullandı.

Lukoil’in, İran’a yönelik olası yatırımlarına ilişkin de değerlendirmelerde de bulunan Alekperov, “Şu anda tüm olasılıkları değerlendiriyoruz. ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle bazı yeni sorunlar var ve biz de keskin adımlardan kaçınıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim