• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Jeotermallerde üretilen elektrik miktarı yüzde 35 arttı

Jeotermallerde üretilen elektrik miktarı yüzde 35 arttı
JESDER, bu yılın ilk dört ayında jeotermal elektrik santrallerinden üretilen elektrik miktarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35 artarak 2 milyar 259 milyon kilovatsaate ulaştığını bildirdi.

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) tarafından yapılan açıklamada, yenilenebilir ve yerli bir enerji kaynağı olan jeotermalin elektrik üretimindeki payının arttığı kaydedildi.

Açıklamada, Dernek Başkanı Ufuk Şentürk'ün şu ifadelerine yer verildi: "Jeotermal, yerli ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak Türkiye’nin kömür ve doğalgaz ithalatı ihtiyacını azalttı. Karbon emisyonu bulunmayan jeotermal, iklim değişikliğine de yol açmıyor. Jeotermal, ayrıca güneş ve rüzgar gibi diğer alternatif kaynaklardan farklı olarak kesintisiz bir kaynak. Bu sayede jeotermal santrallerimiz kesintisiz elektrik üretimiyle Türkiye’nin şebeke kalitesine, dolayısıyla sistem maliyetlerinin düşmesine katkıda da bulunuyor."

Söz konusu açıklamada, jeotermal santrallerin toplam kurulu gücünün 2017 sonu itibarıyla bin 100 megavatın üzerine çıktığı ve 2018 itibarıyla da bin 155 megavat olduğu hatırlatıldı.

Jeotermal santrallerden üretilen elektrik miktarındaki artışta, kurulu güçteki büyümenin yanı sıra, santrallerin daha verimli çalıştırılmasının da etkili olduğu belirtilen açıklamada, "Yerli, yenilenebilir ve kesintisiz bir enerji kaynağı olan jeotermalin elektrik üretimindeki payı artıyor. Bu yılın ilk dört ayında jeotermal elektrik santrallerinin ürettiği elektrik miktarı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35 artarak 2 milyar 259 milyon kilovatsaate ulaştı." ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 3322 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim