• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

TPIC Ceyhan’da akaryakıt depolama tesisi kuracak

TPIC Ceyhan’da akaryakıt depolama tesisi kuracak
Turkish Petroleum International Company (TPIC), 900 milyon yatırımla Adana’nın Ceyhan ilçesindeki BOTAŞ Deniz Terminalinde diesel, jetA1, fueloil gibi petrol türevleri için depolama tesisi kuracak.

TPAO’nun 7 Aralık 1988 tarihinde Jersey Channel Adaları’nda Türkiye Petrolleri’ne bağlı olarak kurduğu ve 12 Temmuz 2013 tarihinde BOTAŞ adına tescil ve ilanı gerçekleştirilen Turkish Petroleum International Company (TPIC), Adana İli, Ceyhan İlçesi, Kurtpınar mahallesi, BOTAŞ Deniz Terminali bölgesindeki 129 ada 4 numaralı parsel mevkiinde 1.230.000 m3 kapasiteli “Petrol Türevleri Depolama Tesisi” kurmayı   planlıyor. Depolama tesisi, Irak-Türkiye HPBH, Ceyhan-Kırıkkale HPBH, Ceyhan-Kırıkkale HPBH ve BTC HPBH’nın yanı sıra üçüncü tüzel kişilere de hizmet verecek. 

Temel faaliyet alanları petrol ticareti, petrol saha hizmetleri ve arama-üretimi olan şirket, 900 milyon liralık yatırımı kapsamında petrol tankları, pompa, kompresör ve vana istasyonları, boru hatları ana üniteler olmak üzere, yangın suyu tankı ve yangın koruma sistemleri, slop tankı, basınç regülatörleri, arıtma tesisleri ve sair yardımcı üniteleri kuracak. 

Denizyolu ile bölgeye getirilecek olan petrol türevleri 80.000 DWT’luk gemiler ile taşınacak, gemilerin BOTAŞ tarafından işletilen mevcut iskeledeki 3 ve 4 nolu yanaşma yerlerinden uygun olan birine demir atarak emniyetli bir şekilde yanaşması sonrasında dolum kolları geminin boşaltma yerlerine bağlanacak.

Tesiste diesel, jetA1, fueloil gibi petrol türevleri depolanacak. Ayrıca, işletme aşamasında Biyodizel gibi bazı katkı maddeleri de kullanılacağından, bunların depolanması da gerçekleştirilecek. 

Depolanacak ürünler Ortadoğu ve diğer ülkelerden deniz tankerleriyle gelecek ve daha sonra yine tankerlerle karayolu ve/veya denizyolu üzerinden sevkiyatı yapılacak.

Bu haber toplam 4773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim