• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

ABD, Kuzey Akım 2 şirketlerine yaptırım uygulamayacak

ABD, Kuzey Akım 2 şirketlerine yaptırım uygulamayacak
ABD, Rus doğalgazının Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa’ya sevkiyatını ikiye katlayacak olan Kuzey Akım 2 projesinde çalışan şirketlere yaptırım uygulamayacağını açıkladı.

ABD, Rus doğalgazının Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa’ya sevkiyatını ikiye katlayacak olan Kuzey Akım 2 projesinde çalışan şirketlere yaptırım uygulamayacağını açıkladı.

Rus basınında çıkan haberlere göre, gazetecilerin boru hattı inşasına katılan firmalara Amerika’nın yaptırım uygulayıp uygulamayacağı sorusuna cevap veren ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya gaz ulaştıracağı Kuzey Akım 2 gaz projesinde çalışan şirketlere yaptırım uygulamayacaklarını açıkladı. 

ALMANYA’YA SERT ELEŞTİRİ

Projenin en büyük ortaklarından olan Almanya’yı sert ifadelerle eleştiren Trump, “Biz şirketlere yaptırım uygulamayacağız. Biz sadece bu projenin Almanya halkı için büyük talihsizlik olduğuna inanıyoruz. Almanya, Rusya’ya milyarlarca dolar para ödüyor. Bence bu komik bir durum. Eminim ki Alman halkı bu durumdan çok hoşnut değildir” dedi.

Ukrayna’da yaşanan iç savaştan sonra Kiev yönetimiyle sorunlar yaşayan Rusya, 2017’de başta Almanya olmak üzere Baltık Denizi ülkeleriyle Kuzey Akım 2 Boru Hattı Projesi anlaşmasına imza attı. Bu projeyle büyük çoğunluğu Ukrayna’dan Kuzey Avrupa’ya aktarılan gaz, Ukrayna saf dışı bırakılarak Baltık Denizi’nden doğrudan Kuzey Avrupa’ya aktarılacak. Proje çerçevesinde Rusya, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya açıklarından aktarılacak gazın boru hattı için Danimarka hariç tüm ülkeler protokolü imzaladı. Danimarka ise prensipte projeye onay verdi. Danimarka’nın da projeye imza atması bekleniyor. 

Rusya’dan başlayarak Baltık Denizi boyunca uzanacak olan toplamda bin 200 kilometrelik boru hattının döşenmesinden sonra Rus gazı doğrudan Almanya’ya ulaşacak. Hattın 2019 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Bu haber toplam 6811 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim