• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Avrupa'nın doğalgazı Türkiye üzerinden karşılanacak

Avrupa'nın doğalgazı Türkiye üzerinden karşılanacak
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı'na (Türk Akımı) ilişkin ilgili hiçbir kaygı olmadığını belirtti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı'na (Türk Akımı) ilişkin, "Proje hem Türkiye hem de Avrupa için çok önemli bir proje. Bu nedenle bazı dış güçler bu proje ile kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalıştı ama başarılı olamadı. TürkAkım'ı ile ilgili hiçbir kaygı yok." dedi.

Minsolmaz, yaptığı açıklamada, Türk Akımı'nın Türkiye'de çıkış noktasının Kıyıköy olduğunu anımsattı.

Türk Akımı'nın çok önemli bir proje olduğunun altını çizen milletvekili Minsolmaz, bazı dış güçlerin bu projenin hayata geçmemesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Türkiye'nin gelişiminin önünde durmayı kendilerine görev edinmiş art niyetli çevrelerin oyunlarını vatandaşların duyarlılığının bozduğuna dikkati çeken Minsolmaz, şunları kaydetti:

"Kıyıköy'de de ülke satında çok önemli proje olan Türk Akımı yürütülüyor. Türk Akımı Rus doğalgazının Karadeniz'in altından yaklaşık olarak 910 kilometre, karada da 200 kilometrenin üzerinde bir kesimle Trakya üzerinden Avrupa'ya götürülmesine ilişkin önemli bir proje.Türkiye'nin hatta Avrupa'nın önemli bir projesi ilimiz sınırları içerisinde. Tabi bu projenin başlaması ile çevre ve balıkçılıkla ilgili haklı kaygılar duyuldu. ÇED raporları, ÇED toplantıları vatandaşların kaygılarını bu süreçte giderdi. Türk Akımı hem Türkiye hem de Avrupa için çok önemli bir proje. Bu nedenle bazı dış güçler bu proje ile kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalıştı ama başarılı olamadı. Türk Akımı ile ilgili hiçbir kaygı yok." 

Minsolmaz, proje kapsamındaki çalışmalarda en çok doğaya önem verildiğini, vatandaşların da bu proje hakkında hiç bir kaygılarının bulunmadığını aktardı.

"Avrupa'nın doğalgazı Türkiye üzerinden karşılanacak"

Proje hakkında da bilgiler veren Minsolmaz, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgazının Türkiye üzerinden karşılanacağını belirtti.

Yaklaşık 60 milyar metreküp doğalgazın Rusya'dan Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmesinin söz konusu olduğunu bildiren Minsolmaz, "Yaklaşık 19 milyar dolar kadar önemli bir maliyeti olan bir proje. Aynı zamanda bu proje ile beraberde bölgemizde çok büyük istihdam oluşuyor ve bölgemizde ihtiyaç duyulan doğalgazın da belli bir kısmını alternatif bir güzergahtan elde edilmesi sağlanmış oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Her biri 15,75 milyar metreküplük toplam iki hattan oluşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattının toplam kapasitesi 31,5 milyar metreküp olacak. 930 kilometre uzunluğuna sahip iki ayrı boru hattının ilki Türkiye'ye doğalgaz arzı sağlarken, diğer hat Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacak.

Bu haber toplam 10728 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim