• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Güney Gaz Koridoru’nda büyük adım: TANAP ve TAP birleşti

Güney Gaz Koridoru’nda büyük adım: TANAP ve TAP birleşti
Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ve Trans-Adriyatik Boru Hattı başarıyla bağlandı. Projeyle Hazar Denizi’nden çıkartılan doğalgaz Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi üzerinden İtalya'ya taşınacak.

Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesini amaçlayan Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Avrupa’nın enerji güvenliğine ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesine büyük katkı sağlayacak Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) başarıyla bağlandı. Bu birleşme ile Güney Gaz Koridoru’nda önemli bir adım daha atılmış oldu.

Azerbaycan’ın "Şah Deniz- II" doğalgaz sahasından Avrupa piyasasına doğalgaz aktarımını öngören TAP doğalgaz boru hattı projesi ile TANAP arasındaki altın kaynak, TANAP ve TAP temsilcilerinin nezaretinde Türkiye-Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri kıyısında başarıyla tamamlandı.

Bu altın kaynak ile Türkiye topraklarında 20 il ve 67 ilçeden geçen 1850 km uzunluğundaki TANAP, Güney Avrupa’ya kadar Azerbaycan doğalgazını taşıyacak olan TAP ile birbirine bağlanmış oldu.

“TÜRKİYE’DEN SEVGİLERLE”

Başarıyla gerçekleştirilen bağlanma sürecini TANAP çalışanları da esprili bir şekilde selamladı. Sahadan “From Russia with Love” isimli James Bond filmine atıfta bulunan bir fotoğraf paylaşan TANAP ekibi, boruya “Türkiye’den Sevgilerle” yazdı.

AZERBAYCAN GAZI TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA ULAŞACAK

TANAP’a başarıyla bağlanan TAP projesi ile Hazar Denizi’nden çıkartılan doğalgaz Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi üzerinden İtalya'ya taşınacak.

550 kilometresi Yunanistan'dan, 215 kilometresi Arnavutluk'tan, 105 kilometresi Adriyatik Denizi'nden ve 8 kilometresi İtalya'dan geçecek ve toplam uzunluğu 878 km olan TAP, TANAP ve Güney Kafkasya Doğal Gaz Boru Hattı (SCP) ile Güney Gaz Koridoru’nu oluşturuyor.

untitled-13-017.jpg

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 8002 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim