• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Aygaz, Bangladeş'e açılıyor

Aygaz, Bangladeş'e açılıyor
Aygaz Bangladeş'te LPG satışı ve dağıtımı için United Group ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Aygaz Bangladeş'te LPG satışı ve dağıtımı için United Group ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Aygaz'ın yüzde 50 ortak olacağı United LPG adlı şirket gelecek dört yılda 75 milyon dolar sermaye artırımı yapacak ve 80 milyon dolar uzun vadeli kredi ile finansman sağlayacak.

Aygaz'ın dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada şirket sermaye artırımına ortaklığı oranında katılacağını bildirdi. 

Koç Holding Enerji Grup Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Eyüboğlu anlaşmanın ardından “Aygaz, LPG’nin temini, stoklanması, dolumu ve LPG’li cihaz üretimiyle satışını kapsayan süreçleri gerçekleştiren entegre bir LPG şirketi olarak 1961 yılında kuruldu. Bu deneyimi, uluslararası alana taşıyarak, Aygaz’ın marka değerini ve dünya LPG pazarındaki konumunu güçlendirerek, sürdürülebilir büyüme sağlamayı ve geleceğe yatırım yapmayı hedefliyoruz. Yurtdışı piyasalarda üçüncü taraflarla ticaretimizi daha da artırmak amacıyla açtığımız Londra şubemiz bunun ilk adımını oluşturuyor. Bugün de Bangladeş’in önde gelen şirketleri arasında yer alan United Enterprises’la iş ortaklığımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yarım asrı aşkın bilgi ve deneyimimizi, Bangladeş’in önde gelen şirketi United Enterprises’ın yerel gücüyle birleştiriyoruz. Bangladeş’in Aygaz’ını oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi

Yatırım kapsamında ilk tesis inşaatına bu yılın son çeyreğinde başlamayı planladıklarını ifade eden Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel de, “Yatırımlarımızı ilk dört yıl için, pazar ve satış gelişmelerine paralel ve kademeli olarak, payımız oranında katılım sağlayacağımız şekilde yaklaşık 150 milyon dolar olarak öngördük" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim