• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Elektrik kesintileri tarihe karışıyor

Elektrik kesintileri tarihe karışıyor
6 dağıtım şirketi harekete geçti, elektrikte pilot depolama sistemleri kurulacak. ELDER Başkanı Çeçen, “Elektrik altyapısını güçlendirmek için depolama sistemlerine geçmek istiyoruz” dedi. Depolama sayesinde elektrik kesintileri de tarih olacak.

Türkiye’nin enerji arz güvenliğini artırmak için yapılan çalışmalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Doğalgaz alanında süren depolama projelerinin yanı sıra şimdi de elektrik dağıtım şirketleri elektrik depolamak için ‘Kimyasal Enerji Depolama Projesi’ (KEDEP) adı verilen Ar-Ge çalışmasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje hakkında bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, "Özellikle büyük şehirlerde elektrik altyapısını güçlendirmek ve acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere önümüzdeki yıllarda enerji depolama sistemlerine geçiş yapmayı arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şebekelere entegre

ELDER, 6 elektrik dağıtım şirketiyle Ar-Ge çalışmalarına başladı. Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) desteklediği KEDEP’i hayata geçirmeye hazırlanan ELDER, enerji depolamayı dağıtım şebekelerine entegre etmeyi hedefliyor. Böylelikle daha düşük güçlerde ve birçok noktaya bağlı pilot dağıtık depolama sistemleri kurulacak ve kurulum amaçlarına uygun yönetimi gerçekleştirilecek. Projeyle, enerjide kesintisiz, kaliteli dağıtım ve tedarik amaçlanıyor.

Dünyada yaygın kullanılıyor

Serhat Çeçen, elektrik tüketiminde ve özellikle çatı tipi güneş paneli kurulumunda son yıllarda yoğun bir artış yaşandığına dikkati çekerek, "Dünyada yaygın kullanımı gündeme gelen bu sistemin ülkemizde de hayata geçmesiyle elektrik dağıtım şebekelerinde tedarik sürekliliği konusunda da önemli bir adım atılmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kesintiler tarihe karışacak

Çeçen, şöyle konuştu: "Özellikle dağıtım şebekelerinde gerilim düşümü-yükselmesi, kısa süreli kesintiler ve bunun gibi güç kalitesini bozan durumlar enerji depolama teknolojileriyle tarihe karışacak.”

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim