• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Çanakkale Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali Devreye Girdi

Çanakkale Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali Devreye Girdi
Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji, 143 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan Çanakkale Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali projesinde elektrik üretimine geçti.

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji, 143 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan Çanakkale Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinde elektrik üretimine geçti.

Üçpınar RES’in, 51 MW güç kapasitesine sahip 15 türbini için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan geçici kabul alan Akfen Yenilenebilir Enerji, projenin ilk fazını tamamlamış oldu. Santralin geçici kabulü yapılan ilk kısmının yıllık 156 GWs elektrik üretmesi bekleniyor. Tam kapasiteye ulaştığında 33 türbin ve 112 MW kurulu güce ulaşacak projenin 2019 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor. Üçpınar RES tam kapasiteye ulaştığında 450 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak.

Üçpınar RES projesinin kısmi olarak devreye girmesiyle Akfen Yenilenebilir Enerji 406 MW kurulu güç kapasitesine ve yıllık toplam 1.295 GWs elektrik üretim kapasitesine ulaştı.

RÜZGARDA ATAĞA KALTI

Akfen Yenilenebilir Enerji, geçen Mart ayında yine Çanakkale’de bulunan 30,6 MW kurulu gücündeki Kocalar RES projesini tamamlayarak devreye aldı. Kocalar RES projesinde üretilen enerjiyi ulusal elektrik ağı üzerinden tüm Türkiye’ye ulaştırarak 120 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacını rüzgardan tek başına karşılayan Akfen Yenilenebilir Enerji, Kocalar ve Üçpınar RES’in yanı sıra 2019 yılı içerisinde Çanakkale’deki 58 MW’lık Hasanoba RES ve Denizli’deki 75 MW’lık Denizli RES projelerinin tamamlanıp elektrik üretimine geçirmeyi hedefliyor. Böylelikle şirketin 4 rüzgar elektrik santrali projesindeki kurulu gücü 2019 yılı sonunda 275 MW’a ulaşacak. Şirketin toplam gücü ise 632 MW’a çıkacak.

Akfen Yenilenebilir Enerji Hakkında:

Akfen Holding, temellerini 2007 yılında attığı Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. bünyesinde tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan, sürdürülebilir enerjiye yatırım yapan bir yenilenebilir enerji platformunu hayata geçirdi. Akfen, şirketin büyüme stratejisinin gerçekleşmesi amacıyla 2016 yılında EBRD ve Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ile %16,67’şer oranında ortaklık sözleşmesi imzalaması sonucunda Türkiye’nin ilk Yenilenebilir Enerji Platformu daha da büyüdü.

Bugün Akfen Yenilenebilir Enerji’nin tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklara bağlı hidro, rüzgar ve güneş elektrik üretim portföyü bulunmaktadır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halihazırda HES portföyünün 229 MW’ı faaliyette, 7 MW’ının yapımına devam edilmektedir. Güneş enerjisi alanında ise 95 MW’ı işletmede, 25 MW’ı yapım aşamasında olmak üzere toplam 120 MW’lık portföye sahiptir. Şirketin 81,6 MW’lık rüzgar projesi faaliyette bulunurken, 193 MW’lık 3 RES projesinin inşaatı ise devam etmektedir.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin tüm Türkiye’ye yayılmış olan modern santralleri her teknoloji için en uygun doğal kaynaklara sahip bölgelerde konumlandırılmıştır. Enerji santrallerinin büyük kısmı son altı yılda devreye alınmıştır.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 2020 yılına kadar yaklaşık 1,1 milyar dolarlık yatırım hayata geçirerek, toplam kurulu gücünü 1000 MW'a yükseltmeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 2327 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim