• BIST 10840.59
  • Altın 3520.179
  • Dolar 36.6697
  • Euro 39.9244
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Rum basını, Fatih sondaj gemisinin Akdeniz’de doğalgaz rezervi bulduğunu yazdı

Rum basını, Fatih sondaj gemisinin Akdeniz’de doğalgaz rezervi bulduğunu yazdı
Güney Kıbrıs’ın önemli gazetelerinden Phileleftheros, Türkiye’nin geçtiğimiz aylarda Akdeniz’e sondaj için gönderdiği Fatih gemisinin doğalgaz rezervi bulduğunu öne sürdü.

Akdeniz’deki sondaj gerilimi devam ederken Güney Kıbrıs basını ilginç bir iddia ortaya attı.

Rumlar’ın etkin gazetelerinden olan Phileleftheros, Türkiye’nin Akdeniz’e sondaj yapması için gönderdiği Fatih sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında 170 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulduğunu iddia etti.

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan Phileleftheros isimli yayın kuruluşu Kıbrıs açıklarında arama faaliyetlerine devam eden Fatih gemisinin doğalgaz rezervi bulduğunu ileri sürdü.

Gazete, bulunan rezervin yaklaşık 170 milyar metreküp olduğunu açıkladı. Ayrıca edinilen bilginin adadaki Avrupa Birliği yetkililerinin üye ülke temsilcilerine bilgiyi ulaştırdığını belirtildi.

Rum basınında yer alan bu iddia Yunanistan, Rusya ve birçok Avrupa ülkesindeki basın kuruluşlarınca son dakika haberi olarak paylaşıldı.

DENİZ HABER AJANSI

 
Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim